Avi/ujkelet.live

Vaskardok-63. nap, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy két katonája elesett a Gázai övezetben zajló harcokban. Halálukkal 91-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A katonák: A 41 éves Kobi Dvas zászlós a tartalékosoknál Tveriáról, a Harcmérnöki Hadtest 271. zászlóaljában szolgált, Gáza déli részén ölték meg. A 28 éves Ejál Meir Berkowitz főtörzsőrmester Jeruzsálemből, az 551. dandár 699. zászlóaljában szolgált, Gáza északi részén ölték meg.

Képek a frontról

Videó: A hadsereg tegnap felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyeket egy Hamász-operatív testkamerája készített az észak-gázai Dzsabalijában vívott harcok során, és látható rajta, amint a terrorcsoport fegyveres tagjai a földön kúsznak egy civil épületben RPG-vel és kalasnyikovval.

A Nahal-dandár konfrontálódott a terroristákkal, akik páncéltörő rakétákat lőttek ki a csapatokra. A terrorsejtre dróncsapást mértek. A sejt egy másik tagját a csapatok ölték meg, és a fenti felvételt az ő testkamerája rögzítette.

Fotók: „Dzsabaliaja és Sudzsaijja a ‘súlypontok’ a terroristák számára, és mi harcolunk ellenük” – mondta az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy este. ,,A föld alatt rejtőznek, kijönnek, és harcba szállunk velük. Aki ottmarad azokon a területeken, az az alagút nyílásokon jön ki, néhányan az épületekből, és megvizsgáljuk, ki áll kapcsolatban a Hamászszal, és ki nem. Mindannyiukat letartóztatjuk és kihallgatjuk.”

Az első gyertya: A Déli Parancsnokság vezetője, Járon Finkelman vezérőrnagy csütörtökön az első hanuka gyertyát az 551. dandár tartalékos harcosaival gyújtotta meg, akik jelenleg Dzsabalijában harcolnak.

Gáza szívében pedig a 36-os hadosztály parancsnoka, gyújtott gyertyát a harcosokkal.

A 439. tüzér zászlóalj harcosai a Gázai övezet határán.

Hanije: A Nahal 932. zászlóaljának parancsnoka, Dotan alezredes egy videóban felmutatta a Hamász terrorszervezet politikai szárnyának vezetőjének, Iszmail Hanijének a lejárt hitelkártyáját azzal az üzenettel: ,,El fogunk kapni”.

A hadsereg Gázai övezetben a Hamász terrorszervezet helyszínein végrehajtott razziái során nyugtákat talált, melyek szerint Hanije fia az elmúlt években több ezer dollár értékben vásárolt ékszereket, miközben Gázában rengetegen mélyszegénységben élnek.

Északi front: Libanonból este számos rakétát lőttek ki Stula, Malkia és Zar’it felé. A tüzérség válaszolt, a támadás forrásait célozva.

Két katona könnyebben megsérült a Hezbollah terrorszervezet páncéltörő rakétatámadásában Stula közelében. Válaszul az izraeli hadsereg csapást mért a Hezbollah számos helyszínére, beleértve azt a posztot is, amelyet korábban rakétaindításokhoz használtak.

Az éjszaka a hadsereg dróncsapást hajtott végre egy fegyveres terrorsejt ellen a libanoni határon lévő Har Dov területén.

Este két rakétát lőttek ki Szíriából, melyek aktiválták a szirénákat a Golán-fennsíkon található Buq’ata közösségben. Mindkét lövedék nyílt területen landolt. A hadsereg válaszul szíriai célpontokat támadott.

The post Vaskardok: Szíriából is lőttek, videók és hanuka a fronton first appeared on Új Kelet online.