Avi/ujkelet.live

Vaskardok-63. nap: Délelőtt folytatódtak a gázai rakétatámadások a határ melletti izraeli közösségeket célozva, sérülés vagy kár nem történt.

Tegnap esti felvétel: Landolás a Ben-Gurion reptéren, miközben a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogja a gázai rakétákat:

Déli front: A légicsapások mellett a Gázai övezet északi részén az éjszaka folyamán folytatódtak a harcok az izraeli erők és a Hamász operatívjai között.

A Kfir Gyalogdandár csapatai egy Hamász sejttel konfrontálódtak egy iskolában Gázaváros Sedzsaijja negyedében. A csapatok megölték a fegyvereseket, az osztálytermekben fegyvereket és katonai felszereléseket találtak.

Az Ejtőernyős Dandárral együttműködő páncéloshadtest csapatai Sedzsaijjában lokalizáltak és megsemmisítettek egy alagútbejáratot, amely egy „széles” alagúthálózat része volt. A környéken lévő másik alagútbejáratnak liftje is volt.

Beit Hanunban az 5. tartalékos gyalogdandárra a Hamász terroristái egy mecsetből és egy UNRWA iskolából tüzeltek.

A haditengerészet az éjszaka szintén támadásokat hajtott végre az övezetben, köztük egy épület ellen, amelyben a Hamász operatívjai tartózkodtak, és amelyet a szárazföldi erők azonosítottak. A haditengerészet más, a Hamászhoz tartozó helyszínekre és hajókra is csapást mért.

Maciba rejtett fegyver: Egy nagy plüss mackóba rejtett mesterlövész puskát és lőszert találtak az 551. tartalékos ejtőernyős dandár csapatai tegnap a Gázai övezet egyik iskolájának átkutatása közben.

A közelben lévő másik iskolában fegyvereket találtak az osztálytermekben elrejtve, néhányat UNRWA-táskákban.

,,A háború során fegyvereket találtak gyermekeknek szánt tárgyakban és játszótereken elrejtve, többek között egy kislány hátizsákjában, gyermekágyak alatt, iskolákban és játszótereken” – emlékeztetett a hadsereg.

Északi front: Délelőtt több rakétát lőttek ki Libanonból Miszgav Am északi közösségre, sérülés nem történt. A tüzérség válaszolt a támadásra.

Likvidálás: A Hezbollah három tagja közül az egyik, aki tegnap egy Izraelnek tulajdonított dróntámadásban meghalt Szíriában, Hasszán Ali Dakduk volt – Ali Musza Dakduk fia, aki állítólag a terrorcsoport dél-szíriai hadműveleteiért felelős, jelentette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató.

Ali Musza Dakduk volt a felelős Irán-barát milíciák kiképzéséért Irakban, azzal a céllal, hogy megtámadják az amerikai erőket. 2007-ben az amerikai erők őrizetbe vették Irakban, de később szabadon engedték.

Gyász: Be’eri kibuc szombaton bejelentette, hogy lakóját, a 25 éves Szahar Baruchot, akit október 7-én raboltak el és hurcoltak Gázába, megölték a fogságban.

Tegnap a Hamász kiadott egy propagandavideót, amely állításuk szerint a halott Baruchot mutatja.

Baruch 20 éves testvérét, Idánt október 7-én ölték meg a terroristák.

A terroristáknál vélhetően legalább 18 meggyilkolt túsz holtteste van Gázában.

Cáfolat: A Politico pénteki jelentése szerint, amely három névtelen izraeli tisztviselőt idézett, a Biden-kormány tisztviselői közölték Izraellel, hogy a hónap végéig van ideje lezárni a Hamász elleni háborút.

A hírügynökség felhívta a figyelmet Antony Blinken amerikai külügyminiszter múlt heti figyelmeztetésére, miszerint Izraelnek valószínűleg „hetei”, nem pedig hónapjai vannak a harcok lezárására.

„Ezek izraeli katonai műveletek, és az izraeliek döntenek a menetéről. Továbbra is támogatni fogjuk Izrael azon erőfeszítéseit, hogy megvédje magát a Hamász terroristáitól” – mondta az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője szombaton.

The post Vaskardok: Óriás plüss maciba rejtett fegyver és töltények first appeared on Új Kelet online.