Avi/ujkelet.live

Vaskardok-66. nap: Délben megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén és más közép-izraeli városokban. Holonban egy 45 év körüli férfi könnyű-közepesen súlyos sérüléseket szenvedett a repeszek következtében.

104: Az Izraeli Védelmi Erők délelőtt bejelentette, hogy három katonája az 5. dandár 8111. zászlóaljából tegnap elesett a Gázai övezet déli részén zajló harcokban. Halálukkal 104-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A katonák: A 46 éves Roman Bronshtein őrnagy a tartalékosoknál Bat Jamból. A 24 éves Elja Janovszky százados a tartalékosoknál Jeruzsálemből. A 32 éves Ari Jehiel Zenilman törzsőrmester a tartalékosoknál Jeruzsálemből.

Jelenleg 34 katona van kórházban súlyos míg 210 közepesen súlyos állapotban.

Déli front: Az izraeli hadsereg videót tett közzé támadóhelikopterek és vadászrepülőgépek légicsapásairól az 5. dandár 8111. zászlóalja és a Hamász operatívjai közötti összecsapások közepette a dél-gázai Khan Junesz térségében. A terroristák egy iskolából nyitottak tüzet a csapatokra.

A 8111. zászlóalj öt katonája meghalt, további négy pedig megsebesült, miután a harcok közepette robbanószerkezetet élesítettek a közelükben. A hadsereg szerint a Hamász-operatívok mindegyikét megölték.

Első: Mintegy 7 tonna felszerelést dobtak le a 98. hadosztály kommandós dandár száz katonájának, akik Khan Junesz térségében vannak bevetve.

Ez volt az első alkalom a 2006-os 2. libanoni háború óta, hogy az izraeli hadsereg felszerelést dobott le a levegőből a csapatoknak.

A videón a légierő 103. századának C-130J szállítórepülőgépe látható, amint végrehajtja a küldetést.

Copfok: Gázából szabadult kislányok egy része azt állítja, hogy az izraeli hadsereg női katonáival tartották fogva őket, akik a fogság alatt befonták a hajukat, jelentette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató. Kiszabadulásukkor megkérdezték a lányokat, hogy ki készítette a frizurájukat.

„A katonák, akik velem voltak, megfésülték a hajam, és francia copfokat csináltak nekem” – válaszolta az egyik.

Több katonanő is van a Gázában lévő 138 túsz között.

The post Tel Aviv rakétatámadás alatt és a francia fonás first appeared on Új Kelet online.