Avi/ujkelet.live

Vaskardok-68. nap: Reggel folytatódtak a gázai rakétatámadások a határ melletti izraeli közösségeket valamint Szderot városát célozva. Sérülés nem történt.

115: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, két katonája elesett a tegnapi harcokban a Gázai övezet északi részén. Halálukkal 115-re emelkedett a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A 44 éves Jichák Ben Baszat ezredes Szde Jáákovból, a Golani-dandár parancsnoki csapatának a vezetője volt. A visszavonulására készült, de a háború kitörésekor úgy döntött, hogy marad. O a legmagasabb rangú tiszt, aki elesett a szárazföldi hadművelet során.

A 19 éves Eran Aloni őrmester Ofakimból a Golani-dandár 51. zászlóaljában szolgált.

Déli front: Az izraeli hadsereg az elmúlt nap folyamán több mint 250 csapást mért a Gázai övezetben Hamász-operatívokra és a terrorcsoporthoz tartozó infrastruktúára.

Az egyik incidens során a Biszlamach-dandár és a Határvédelmi Hadtest 636. Harci Hírszerzési egysége egy Hamász sejtet azonosított Gázaváros Sedzsaijja negyedében, rakéták kilövésére készülve Izraelre. A katonák légicsapást irányítottak a sejtre.

The post Vaskardok: 250 célpontra mért csapást a hadsereg first appeared on Új Kelet online.