Avi/ujkelet.live

Vaskardok-68. nap: Délután 5 órakor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Asdodban és környékén. A média szerint a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogott hat lövedéket. Az egyik rakéta maradványai egy szupermarketben landoltak, sérülés nem történt.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők felvételeket tett közzé a Givati Gyalogdandárról, amely a dél-gázai Bani Szuheilában, Khan Junesz külvárosában van bevetésen.

A katonák a különleges erőkkel, harcmérnökökkel és tankokkal együtt közelharcot vívtak a Hamász fegyvereseivel, és számos légicsapást is irányítottak a harcok közepette.

Bani Szuheilában a csapatok lokakizálták és megsemmisítették a Hamász infrastruktúráját, beleértve a terrorcsoport által használt kommunikációs és gyülekező helyszíneket.

Mindeközben az Egoz elit egység Khan Junesz mélyén tevékenykedik, „jelentős” Hamász alagútbejáratok után kutatva, és irányított lőszerekkel támadja a páncéltörő rakétakilövőket, megfigyelőállásokat, fegyverraktárakat és a terroristákat.

Még harcok: Az 55. dandár felderítő zászlóaljának csapatai megöltek több Hamász-operatívot Khan Junesz egyik iskolájában.

A videó elején elhomályosítva láthatók a megölt terroristák

A csapatok hírszerzési infókat kaptak a környéken zajló gyanús tevékenységről, és miután a Hamász fegyveresei tüzet nyitottak rájuk az iskolából, a csapatok megrohamozták a létesítményt.

A rajtaütés során a Hamász operatívjai könnyűfegyverekkel tüzet nyitottak és RPG-ket indítottak. „A csapatok harcba szálltak, csatát vívtak a terroristák ellen, és likvidálták őket”.

A katonák megtalálták a Hamász föld alatti infrastruktúráját az iskola környékén. A földalatti komplexumot, valamint a Hamászhoz tartozó többi megfigyelőhelyet a környéken később egy vadászgép megsemmisítette.

Lopnak: A Kormányzati Tevékenységek Koordinátora a Területeken (COGAT), mely katonai összekötőként szolgál a palesztinokkal megosztott egy videót arról, hogy a Hamász terroristái elrabolják a humanitárius segélyszállítmányokat és tüzet nyitnak a civilekre.

A végsőkig: Binjámin Netanjahu miniszterelnök ellátogatott egy dél-izraeli fogolytáborba, ahol a Gázai övezetben elfogott Hamász-operatívokat hallgatja ki a hadsereg 504-es humán hírszerző egysége.

,,A végsőkig, a győzelemig, a Hamász megsemmisítéséig folytatjuk” – mondta a miniszterelnök. „Semmi sem fog megállítani minket”.

A Hamászt akarják: A palesztinok körében Khalil Sikaki PSR-je által végzett háborús közvélemény-kutatás, amelyet ma tettek közzé, a Hamász terrorcsoport támogatottságának növekedését mutatja még a lerombolt Gázai övezetben is, valamint a Nyugat által támogatott Palesztin Hatóság vezetőjének, Mahmúd Abbász elnök elsöprő elutasítását.

  • Összességében 88%-uk szeretné Abbász lemondását, ami 10 százalékponttal több, mint három hónappal ezelőtt. A Palesztin Hatóság területen a válaszadók 92%-a akarja a távozását.
  • Ugyanakkor a Palesztin Hatóság lakosságának 44%-a támogatja a Hamászt, szemben a szeptemberi 12%-kal. Gázában a terrorcsoport 42%-os támogatottságot élvez, szemben a három hónappal ezelőtti 38%-kal.
  • A Palesztin Hatóság támogatottsága tovább csökkent, közel 60% szerint fel kell oszlatni.
  • A közvélemény-kutatás szerint a gázai válaszadók 57%-a, a Palesztin Hatóság lakosainak pedig 82%-a gondolja úgy, hogy a Hamász részéről helyes döntés volt az október 7-i mészárlás végrehajtása. Csupán 10%-uk mondta azt, hogy úgy gondolja, hogy a Hamász háborús bűnöket követett el, a nagy többség pedig azt mondta, hogy nem láttak olyan videókat, amelyeken a terroristák atrocitásokat követtek el.

Északi front: Az izraeli hadsereg a nap folyamán csapást mért egy Hezbollah terrorsejtre Libanon déli részén, míg egy vadászgép a terrorcsoporthoz tartozó infrastruktúrát támadta.

A hadsereg szerint több rakétát lőttek ki Libanonból Jiftach területére, amelyek nyílt területeken landoltak. A tüzérség válaszolt a támadásra.

A Ros Hanikrára és a határ menti területekre kilőtt rakétákra válaszul további terrorsejtekre és a Hezbollah terrorszervezethez tartozó katonai létesítményekre mértek csapásokat a levegőből és a földről.

Júdea és Szamária: Az izraeli hadsereg a szamáriai Dzseninben (Palesztin Hatóság területe) több mint 30 órája katonai műveletet folytat.

A tartalékos csapatok és a határrendészet tisztjei eddig mintegy 400 épületet vizsgáltak át a menekülttáborban, több száz gyanúsítottat vettek őrizetbe, és több tucat fegyvert és felszerelést foglaltak le.

A csapatok megsemmisítették a helyi terrorcsoportok által robbanószerkezetek gyártására használt hat laboratóriumot, valamint számos robbanóanyagot, több alagútbejáratot és négy irányító központot, amelyeket az izraeli hadsereg hadműveleteinek megfigyelésére használtak.

Júdea és Szamária más területein 17 keresett palesztint tartóztattak le és fegyvereket foglaltak le.

The post Vaskardok: ,,Semmi sem állít meg minket” first appeared on Új Kelet online.