Avi/ujkelet.live

Vaskardok-69. nap: Kora délután folytatódtak a gázai rakétatámadások a határ melletti Nir Jichák és Szufa közösségek ellen, sérülés nem történt.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők megosztott egy felvételt, amelyen palesztin fegyveresek megadják magukat a csapatoknak az észak-gázai Kamal Adwan kórháznál.

Az elmúlt napokban a 460. páncélosdandár csapatai a Sabak belbiztonsági szolgálattal együttműködve lokalizálták a Hamász operatívjai által használt épületet a kórház területén.

A katonák különálló összecsapások során harcot vívtak a terroristákkal többet megölve közülük a Kamal Adwan Kórház területén.

A Hamász mintegy 70 terroristája megadta magát az izraeli csapatoknak a térségben, lőfegyvereket és felszereléseket adva át. Átszállították őket a Sabak és a Katonai Hírszerzési Igazgatóság 504-es egységének kihallgatásra.

Pénz infóért: Az izraeli hadsereg Gázai övezetben terjesztett szórólapjain pénzt ajánlott fel a Hamász vezetőiről szóló információkért cserébe: 400 000 dollárt Gáza de-facto uraért, Jechíje Szinwarért, 300 000 dollárt testvéréért, Mohamedért és még 100 000 dollárt a Hamász katonai szárnyának vezetőjéért, Mohamed Deifért.

Északi front: Az izraeli hadsereg reggel légicsapást mért a Hezbollah terrorszervezet számos létesítményére Dél-Libanonban. A nyilatkozat megjegyzi, hogy Libanonból rakétát lőttek ki Somera térségére. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A Hezbollah közölte, hogy egyik terroristája meghalt az izraeli hadsereg támadásaiban, 104-re növelve a halottak számát a terrorcsoport köreiben a gázai háború közepette megkezdett összecsapásokban.

Felfüggesztés: Az interneten keringő videón a szamáriai Dzseninben (Palesztin Hatóság területe) az izraeli hadsereg katonái az egyik helyi mecset hangszóróját használva hanukai dalokat énekelnek, valamint a Smá Jiszráel zsidó imát.

Az Izraeli Védelmi Erők közölte, a katonákat azonnal eltávolították a harci szolgálatból, miután parancsnokaik látták és megvizsgálták a videókat.

,,A katonák videókon látható viselkedése súlyos, és teljes mértékben ellentétes az Izraeli Védelmi Erők értékeivel” – hangsúlyozta a hadsereg, hozzátéve, hogy „a katonákat ennek megfelelően meg fogják büntetni”.

COVID: Az Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint az elmúlt két hétben országszerte 9-10%-kal nőtt az új COVID-19 megbetegedések száma. Ez egybeesik a minisztériumhoz eljuttatott információkkal arról, hogy október 7-e óta több COVID-esetet észleltek szállodákban lakó, északról és délről kitelepített izraeliek körében.

618 megerősített aktív COVID-eset van Izraelben. A betegek közül hetvenkilenc kórházban van, közülük kilenc állapota súlyos. Ezek a statisztikák csak a kórházak vagy az egészségügyi pénztárak által megerősített és a minisztériummal megosztott információkat tükrözik. Nem tartoznak bele azok a személyek, akiknél pozitív lett az otthoni COVID-teszt, és nem jelentették az eredményt orvosuknak vagy a minisztériumnak.

Törökország: A török egészségügyi miniszter, Fahrettin Koca bejelentette Hasan Bitmez törvényhozó halálát – közölte a helyi média – két nappal azután, hogy összeesett a parlamentben, szívrohamot kapott egy élőben közvetített parlamenti beszéd végén, amelyben Izraelt kritizálta.

Az 53 éves Bitmez, a konzervatív Boldogság Párt képviselője beszédet mondott a török parlament közgyűlésén amit azzal zárt, hogy „talán elbújhatunk a lelkiismeretünk elől, de a történelem elől nem”, majd a zsidó államnak címezve: „Nem fogsz megmenekülni Allah haragja elől.”

Ezután azt mondta: „Tisztelgek Önök előtt”, majd a pódiumnál a földre rogyott, és a fejét a padlónak ütötte.

The post 70 terrorista megadta magát az izraeli erőknek Gázában first appeared on Új Kelet online.