ujkelet.live

A koppenhágai rendőrség és a dán titkosszolgálat csütörtökön bejelentette, hogy letartóztatásokra került sor országszerte terrortámadásra készülés gyanúja miatt. A további gyanúsítottak utáni keresés folyamatban van.

A letartóztatásokat ,,külföldi partnereinkkel szoros együttműködésben hajtották végre” – mondta Flemming Drejer, a dán Biztonsági és Hírszerző Szolgálat vezetője az AP szerint.

Dánia bár nem kívánja módosítani a terrorizmus elleni készültség szintjét az országban, növelni fogja a közterületek biztonságát, különösen a fővárosban, Koppenhágában és a zsidó helyszínek környékén.

,,Ez rendkívül súlyos” – mondta Mette Frederiksen dán miniszterelnök a Ritzau hírügynökségnek az uniós miniszterekkel folytatott brüsszeli találkozón.

,,Évek óta azt látjuk, hogy Dániában olyan emberek élnek, akik nem akarnak jót nekünk. Akik a szabadságunk ellen vannak, és akik a dán társadalom ellen vannak, annak minden velejárójával együtt” – mondta Frederiksen.

Az izraeli Miniszterelnöki Hivatal a Moszad kémszolgálat nevében közölte: ,,Az intenzív és átfogó titkosszolgálati nyomozásnak köszönhetően a dán biztonsági és végrehajtó szervek ma hét terroristát tartóztattak le, akik a Hamász nevében tevékenykedtek, és meghiúsítottak egy ártatlan civilek meggyilkolását célzó terrortámadást európai földön. Az elmúlt években, és még inkább az október 7-i gyilkos merénylet után, a Hamász arra törekszik, hogy világszerte és különösen Európában kiszélesítse műveleti képességeit, hogy megvalósítsa azon ambícióit, hogy bármi áron elérjen izraeli, zsidó és nyugati célpontokhoz.”

The post Moszad: Letartóztattak 7 Hamász-operatívot, akik terrortámadást terveztek Dániában first appeared on Új Kelet online.