Avi/ujkelet.live

Vaskardok-60. nap: Az Izraeli Védelmi Erők délelőtt közölte, hogy a Gázában bevetett erők megtalálták két további, a Hamász által túszul ejtett izraeli holttestét: A 19 éves Nik Beizer szakaszvezetőét és a 19 éves Ron Serman őrmesterét.

Hazahozataluk után a vallási és egészségügyi hatóságok azonosították maradványaikat, és pénteken a hadsereg képviselői értesítették családjaikat.

Beizer április 30-án kezdte meg katonai szolgálatát. Sofőrként dolgozott a hadsereg gázai körzeti koordinációs és összekötő részlegénél, amely koordinálja az áruk áthaladását az Erez átkelőn keresztül Gázába. Október 7-én a Hamász terroristái támadást indítottak a bázisa ellen és túszul ejtették. Nem kellett volna a bázison lennie azon a hétvégén, de cserélt egyik barátjával.

Serman utoljára október 7-én reggel beszélt édesanyjával, amikor a gázai határ közelében lévő katonai bázisát megtámadták a Hamász terroristái. Nagynénje, Salhev Kimchi azt mondta, hogy túszul ejtése után Hamász-videókat találtak róla, melyeken életben volt.

Déli front: Az izraeli erők elfoglalták és megsemmisítették a Hamász Sedzsaijja zászlóaljának parancsnoki központját Gáza északi részén, jelentette a hadsereg reggel.

Fegyvereseket öltek meg, és megsemmisítettek egy alagútbejáratot, miközben egy bent tartózkodó terrorista robbanószerkezetet próbált dobni a csapatokra. A hadműveletet harckocsitűz, tüzérségi tűz és légierő csapásai támogatta.

Eközben a déli Khan Juneszben a 7. dandár harcosai terrorinfrastruktúráral, köztük számos alagútbejárattal foglalkoztak és megöltek számos terroristát. A rajtaütések során találtak egy alagutat, amelyben a terroristák október 7-i mészárlása során használt motorkerékpárok voltak.

Egy vadászgép csapást mért a terroristák búvóhelyeként használt egyik épületre, egy drón pedig likvidált három terroristát, akik megpróbálták megtámadni az erőket.

Találkozó: David Barnea, a Moszad kémszolgálat igazgatója tegnap találkozott Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval a Moszad Tel-Aviv-i központjában, jelentette a Miniszterelnöki Hivatal.

A közlemény szerint megvitatták a gázai túszok hazahozatalára irányuló erőfeszítéseket, fokozott együttműködést és az Irán nukleáris programja által jelentett regionális kihívásokat, terjeszkedési politikáját és terror támogatását.

Sullivan Binjámin Netanjahu miniszterelnöknek és a hadikabinet tagjainak csütörtökön azt mondta, Izrael gázai háborújának ,,nem hónapokon, hanem heteken belül át kell állnia a következő alacsonyabb intenzitású szakaszba”, idézett a Walla hírportál két amerikai és izraeli tisztviselőt.

The post Hazahozták 2 fogságba esett katona holttestét Gázából first appeared on Új Kelet online.