Avi/ujkelet.live

Vaskardok-71. nap: 14 óra csend után újraindultak a gázai rakétatámadások a határ melletti izraeli közösségek ellen, sérülés nem történt.

Déli front: A 401. páncélosdandár csapatai és a haditengerészet Sajetet 13 kommandós egysége rajtaütést hajtott végre két iskolában Gázaváros Rimal negyedében, ahol Hamász-operatívok rejtőzködtek. A csapatok harcot vívtak és megöltek több fegyverest a térségben, az iskolákban lévő terroristák pedig megadták magukat a csapatoknak.

A Kirjati-dandár csapatai lakásokban razziáztak a dél-gázai Khan Juneszben, melyeket a Hamász használt. A csapatok számos fegyvert és alagutat találtak, amelyeket az operatívok használtak.

Dzsabalija térségében az 551. dandár gyanús mozgást azonosított egy épület tetején, ahonnan korábban lövéseket adtak le a csapatokra. Az erők légicsapást irányítottak az épületre.

Kommunikáció nélkül: Harmadik napjába lépett a kommunikációs áramszünet Gázában.

A NetBlocks.org internet-hozzáférési jogvédő csoport szerint az internet- és telefonvonalak csütörtök este megszakadtak, és még mindig nem működnek.

Az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó osztálya közölte, hogy a Gázával való kommunikációban „súlyosan zavar lépett fel” a déli távközlési vonalak megrongálódása miatt.

Hazai front: A túszok családjainak szóvivője azt mondta, hogy nem kommunikáltak a hadikabinet tagjaival, miután az izraeli hadsereg tegnap véletlenül megölt három túszt Sedzsaijjában.

„A súlyos katasztrófa ellenére a hadikabinetből senki nem beszélt a családokkal, senki nem magyarázta el, hogyan lehet megelőzni a következő katasztrófát, senki” – mondta Chaim Rubinstein, a családok szóvivője. „Miért kell a családoknak olyasmiért könyörögniük, aminek nyilvánvalónak kell lennie?”

Északi front: Reggel a Vaskupola elfogott egy ellenséges drónt, mely Libanonból belépett az izraeli légtérbe. Egy másik Libanonból érkező drón pedig Margaliot területén csapódott be.

Az izraeli tüzérség válaszolt a támadásokra.

Kivégzés: Irán azt állítja, hogy Szisztán és Beludesztán tartományban kivégeztek egy személyt, aki Izrael javára kémkedett.

Az IRNA hírügynökség szerint az egyént azzal vádolták, hogy „rend megzavarása céljából minősített információkat gyűjtött és információkat szolgáltatott a Moszad kémszolgálatnak”.

The post Vaskardok: A tragédia után first appeared on Új Kelet online.