Avi/ujkelet.live

Vaskardok-72. nap: A legutóbbi gázai rakétatámadásra este 10 körül került sor, Mefalszim kibucot célozta, sérülés nem történt.

121: Az Izraeli Védelmi Erők reggel, hogy két katonája elesett a tegnapi harcokban a Gázai övezetben, halálukkal 121-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A 26 éves Joszef Avner Doran törzsőrmester a tartalékosoknál Jeruzsálemből, a haditengerészet elit Sajetet 13 egységében szolgált, Gáza északi részén ölték meg.

A 24 éves Salev Zalcman főtörzsőrmester a tartalékosoknál Rimat Jisájból, az 55. tartalékos ejtőernyős dandár 6623. zászlóaljában szolgált, Gáza déli részén ölték meg.

Déli front: Az izraeli hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat szerint az elmúlt néhány napban az izraeli erők mintegy 90 terroristát tartóztattak le az észak-gázai Kamal Adwan Kórházban, és számos fegyvert foglaltak le.

A Hamász-bázisként szolgáló kórházban letartóztatottak egy része részt vett az október 7-i mészárlásban Dél-Izraelben.

A 460. páncélosdandár csapatai és a haditengerészet Sajetet 13 kommandós egysége razziát tartottak a kórházban, ahol fegyvereket, köztük gépkarabélyokat, RPG-ket, robbanószerkezeteket és a Hamász-operatívokhoz tartozó katonai felszereléseket találtak.

A közlemény szerint a Sabak ügynökei és a Katonai Hírszerzési Igazgatóság 504-es osztályának nyomozói kihallgatták a kórházi alkalmazottakat, akik elismerték, hogy fegyvereket rejtettek el a szülészeti osztály inkubátoraiban.

Képek a frontról:

Az izraeli hadsereg megosztott egy videót a 188. páncélosdandár csapatairól, amint egy alagútbejáratban megbúvó Hamász fegyveressel harcolnak Gázaváros Sedzsaijja negyedében.

A sisakkamera felvételen katonák láthatók, ahogy körülveszik az alagút bejáratát, egy iskola közelében, mire egy fegyveres tüzet nyit belülről. A csapatok viszonozzák a tüzet, és az egyik katona gránátokat dob bele.

Tragédia: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy este közölte, hogy a hadsereg folytatni fogja a három izraeli túsz meggyilkolásának vizsgálatát.

,,A harcok összetettek, olyan példátlan jellemzőkkel, amelyekkel még soha nem találkoztunk” – mondta.

Közvetlenül az incidenst követően a hadsereg új protokollokat küldött a szárazföldi csapatoknak, hogy számoljanak azzal, hogy további túszok szabadulhatnak ki a fogságból.

Északi front: Az izraeli légvédelem este elfogott egy föld-levegő rakétát, amelyet a hadsereg egyik drónjára lőttek ki Libanon felett.

A hadsereg szerint a drónt nem találták el, folytatta a műveletét és a rakéta nem jutott be Izrael légterébe.

The post Vaskardok: Fegyverek a kórház inkubátoraiban first appeared on Új Kelet online.