Avi/ujkelet.live

Hétfőn délelőtt egy 27 éves nő könnyebben megsérült egy lövöldözős terrortámadásban a Rawabi téren, Binjáminban, Ateret zsidó közösség közelében. Az autót a férje vezette, a vállon lőtt nő másfél hónapos kisfiával hátul ült. Sérüléseit a helyszínen ellátták.

Az izraeli biztonsági erők lezárták a környéken lévő utakat és hajtóvadászatot indítottak a terroristák ellen, akik valószínűleg autóval Ramallah felé menekültek.

Meni Kalchaim tartalékos százados, akit vasárnap egy terrorista hátba szúrt a szamáriai Beit Arije zsidó közösség mellett egy benzinkúton, reggel nyilatkozott a Kan közrádiónak. Kalkheim felidézte a gyors intézkedést a sérülése dacára, és a szokatlan pillanatot, amikor visszatért a kórházi kezelésről, és beszélt az őt megkéselő terroristával.

,,Bementem a boltba a benzinkútnál, és megláttam egy alakot, aki mögöttem sétált. Szemben álltam az eladóval, vettem egy kávét, és hirtelen erős szúrást éreztem a hátam közepén. Elkezdtem futni a terrorista után, harci katonaként a ‘gyors roham’ gépezetben voltam. Annyit lőttem, amennyit csak tudtam, és igyekeztem nem megsebesíteni másokat” – mondta Meni.

Hozzátette továbbá, hogy ,,a terroristának sikerült kihúzni a kést a hátamból, de meleget és nedvességet éreztem a helyén. Megkértem az ellátásra érkező katonákat, hogy nézzék meg a sérülést”. A katonák a helyszínen elállították a vérzést és kórházba szállították.

„A kórházba szállítás és a vizsgálatok után úgy döntöttem, hazamegyek és a családommal leszek. Összefutottam a katonákkal, odamentem hozzájuk, hogy köszönetet mondjak nekik, és tolmácsot kértem, hogy fordítsa le az üzenetemet a terroristának. ‘Aki kezet emel egy zsidóra, annak nem lesz élete, és a pokolra lesz ítélve. Ez a föld a miénk, és továbbra is itt fogunk élni. Aki meg akar halni, menjen máshova’”.

The post Terrortámadás Binjáminban, és terrorista és áldozata találkozója a kórházban first appeared on Új Kelet online.