Avi/ujkelet.live

Vaskardok-74. nap: Helyi idő szerint délután 1 órakor két hullámban megszólaltak a szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén illetve más közép-izraeli városokban. Nyolc nap után először vették célba terroristák Izrael középső részét. A média szerint a Vaskupola elfogádokat hajtott végre és lövedékek landoltak a tengerben. Legalább négy rakétát lőttek ki Gázából. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat délelőtt bejelentette, hogy légicsapással likvidáltak egy gázait Rafahban, aki több tízmillió dollárt utalt ál a Hamász terrorszervezet katonai szárnyának.

Szubi Farwana és testvére az elmúlt néhány évben pénzátutalást végeztek egy valutaváltó segítségével a Hamásznak és katonai szárnyának.

A pénzváltók Iránból és más országokból kapják a pénzt, amit a Hamász számára mosnak, miközben elkerülik a nemzetközi finanszírozási rendszereket.

,,Farwanah azon kevés és kiemelkedő pénzváltók egyike volt, aki át tudta utalni a Hamász katonai szárnyának a harcokhoz szükséges összeget”.

Farwanah több tízmillió dollárt utalt át a Hamásznak az elmúlt néhány évben, valamint a folyamatban lévő háború alatt, ,,tudván, hogy a pénz elengedhetetlen a [Hamász katonai szárnya] harci képességének fenntartásához”.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet támadásaira az izraeli hadsereg reggel ágyúzással reagált. Rakétát lőttek ki Libanonból Metulára, mely nyílt területen landolt. A tüzérség célba vette a területet, ahonnan a támadást végrehajtották.

Később a hadsereg légicsapást hajtott végre egy terrorsejt ellen a határon. Tankok célba vették a Hezbollah terrorinfrastruktúráját Libanonban, a tüzérség pedig Jir’on közelében ,,elhárított egy fenyegetést”.

Mindeközben a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogott ,,egy gyanús légi célpontot”, mely Libanonból behatolt az izraeli légtérbe, aktiválva a szirénákat több közösségben.

Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka lerombolták Oszama Bani Fadl terrorista otthonát a szamáriai Akraba faluban (Palesztin Hatóság területe).

A terrorista augusztus 19-én lövöldözős terrortámadást hajtott végre, megölve a 60 éves Sáj Szilas Nigrekert és 28 éves fiát, Aviad Nigrekert egy autómosóban Huwara faluban.

The post Likvidálás és Tel Aviv rakétatámadás alatt first appeared on Új Kelet online.