SzántóGráf

Likvidálás és Tel Aviv rakétatámadás alatt

Avi/ujkelet.live

Vaskardok-74. nap: Helyi idő szerint délután 1 órakor két hullámban megszólaltak a szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén illetve más közép-izraeli városokban. Nyolc nap után először vették célba terroristák Izrael középső részét. A média szerint a Vaskupola elfogádokat hajtott végre és lövedékek landoltak a tengerben. Legalább négy rakétát lőttek ki Gázából. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat délelőtt bejelentette, hogy légicsapással likvidáltak egy gázait Rafahban, aki több tízmillió dollárt utalt ál a Hamász terrorszervezet katonai szárnyának.

Szubi Farwana és testvére az elmúlt néhány évben pénzátutalást végeztek egy valutaváltó segítségével a Hamásznak és katonai szárnyának.

A pénzváltók Iránból és más országokból kapják a pénzt, amit a Hamász számára mosnak, miközben elkerülik a nemzetközi finanszírozási rendszereket.

,,Farwanah azon kevés és kiemelkedő pénzváltók egyike volt, aki át tudta utalni a Hamász katonai szárnyának a harcokhoz szükséges összeget”.

Farwanah több tízmillió dollárt utalt át a Hamásznak az elmúlt néhány évben, valamint a folyamatban lévő háború alatt, ,,tudván, hogy a pénz elengedhetetlen a [Hamász katonai szárnya] harci képességének fenntartásához”.

Északi front: A Hezbollah terrorszervezet támadásaira az izraeli hadsereg reggel ágyúzással reagált. Rakétát lőttek ki Libanonból Metulára, mely nyílt területen landolt. A tüzérség célba vette a területet, ahonnan a támadást végrehajtották.

Később a hadsereg légicsapást hajtott végre egy terrorsejt ellen a határon. Tankok célba vették a Hezbollah terrorinfrastruktúráját Libanonban, a tüzérség pedig Jir’on közelében ,,elhárított egy fenyegetést”.

Mindeközben a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogott ,,egy gyanús légi célpontot”, mely Libanonból behatolt az izraeli légtérbe, aktiválva a szirénákat több közösségben.

Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka lerombolták Oszama Bani Fadl terrorista otthonát a szamáriai Akraba faluban (Palesztin Hatóság területe).

A terrorista augusztus 19-én lövöldözős terrortámadást hajtott végre, megölve a 60 éves Sáj Szilas Nigrekert és 28 éves fiát, Aviad Nigrekert egy autómosóban Huwara faluban.

The post Likvidálás és Tel Aviv rakétatámadás alatt first appeared on Új Kelet online.

Exit mobile version