ujkelet.live

A Hamász terroristái október 7-én a mészárlás mellett számtalan nemi erőszakot és szexuális bántalmazást követtek el. A Kan közszolgálati műsorszolgáltató új tanúvallomásokat osztott meg a Re’im melletti Nova fesztiválról elmenekült férfiaktól, akik látták és hallották, ahogy a terroristák nemi erőszakot követnek el.

Raz Cohen barátjával, Sohammal menekültek a terroristák elől: ,,300 ember szaladt, lövések minden irányból. Láttunk egy nagy bokrot, és elrejtőztünk benne. Úgy 15 perc múlva egy fehér Savannah érkezett és kiszállt belőle öt terrorista. Kiszálltak és kihúztak valakit, félkörben álltak körülötte, úgy 30-40 méterre voltak tőlünk. Lefogták, hogy ne mozogjon. Kikukucskáltam a levelek között, az ágakon át, láttam, ahogy minden irányból húzzák, levetkőztették. Ez nemi erőszak volt. Aztán odanéztem, de nem akartam odanézni, és láttam, hogy a lány már nem mozog, de a terrorista folytatta… folytatta a megerőszakolását. Nem lehetett segíteni rajta, az öngyilkosság lett volna. Nem tudom… végtére, ha lett volna fegyverük, mit csinálunk? Levelekkel meg ágakkal dobáljuk őket? Nem volt mit tenni. Bárcsak, bárcsak lett volna fegyverünk.

Dan Liberzon: ,,Mindenki pánikban volt, szaladt, teljes káosz volt. Futottunk és elbújtunk egy bokorban, úgy öt másik emberrel”.

Gan Liberzon: ,,Hallottam a golyók süvítését, a lövéseket, a fegyverropogást a fejünk felett. Hallottam lányokat angolul beszélni, ‘Segítség! Ne! Kérem!’ Próbáltak az életükért könyörögni. Hallottam a terroristákat arabul kiabálni, hallottam a lányokat sírni. Úgy hangzott, hogy megerőszakolják őket. Furgonba teszik őket, sírtak, kiabáltak, lelőtték őket. Hallottam férfiakat kiabálni… aztán lövéseket hallottam, és abbahagyták a kiabálást. Hirtelen már nem hallottam őket. A lányokat hosszú ideig hallottam, hallottam őket kiabálni angolul és héberül is, könyörögtek, sírtak és… Ez… Nem is akarom elképzelni, mit tettek velük”.

Chaim Otmazgin, 30 éve a ZAKA önkéntese, aki elsők között érkezett a mészárlások helyszínére: ,,A 234-es úthoz értünk, ott láttam az első bizonyítékot a szexuális bántalmazásra. Egy gyümölcsösben három holttestet láttam, két nő és egy férfi. Az egyik nő félmeztelen volt, a felsője szétszaggatva, kinyújtva, akárcsak ami alatta volt. A rövidnadrágja felfelé kifeszítve, mint egy fehérnemű, és lövés az ágyékon. Én voltam az első, aki eljutott ezekhez a holttestekhez. Senki nem nyúlt hozzájuk utána. A szemem találkozott az övékkel, azonnal az incidens után. A fülem hallotta a néma kiáltást ‘Meggyaláztak minket’. Folytattam az utam az egyik kibucba. Láttunk egy áttört védett szoba ajtót. Két lelőtt nő feküdt a padlón, benézve a szobába egy fiatal lányt láttunk az ágyon, nadrág vagy fehérnemű nélkül, szintén fejbe lőve”.

,,Néhány nappal később egy másik kibucban, azt mondtam az önkénteseknek, ‘Van itt egy lélek, azt kiabálja, ‘ZAKA, gyere ide’. Elkezdtük eltakarítani a köveket és a rombolás törmelékeit. Találtunk egy lábat, folytattuk, és egy teljesen meztelen nő holttestére bukkantunk. Láttunk egy nőt, melle levágva. Ez nem egy pillanat műve, nem könnyű egy holttestet szétvágni. Aki ezt művelte, addig csinálta, amíg megszentségtelenítette a holttestet”.

,,Egyértelműen láttunk egy mintát, ölj, ha ez minden amit tehetsz, a minimum, hogy ölj. Szinte nem volt olyan holttest, melyen csak lőtt sebek voltak”.

The post Tanúvallomások a Hamász terroristái által elkövetett nemi erőszakról first appeared on Új Kelet online.