Avi/ujkelet.live

Vaskardok-76. nap: Helyi idő szerint délután fél 2-kor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák délen valamint az ország középső régiójában, beleértve Tel Avivot. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A média szerint a mintegy 20 Gázából Izraelre kilőtt rakétából vagy egy tucatot elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer az ország középső része felett.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők csütörtökön videókat tett közzé, amelyeken a dél-gázai Khan Juneszban lévő Hamász-alagút látható, amelyet néhány nappal korábban három katona megtámadására és megölésére használtak, és egy nagy robbanás következtében megsemmisítik (a videó végén látható).

Miközben az elit Duvdevan egység kommandósai támadást vezettek december 17-én Khan Juneszben, a Hamász operatívjai tüzet nyitottak és robbanószerkezeteket élesítettek az alagútból, ami két Duvdevan-harcos, Liav Alous főtörzsőrmester és Ejtán Naeh törzsőrmester, valamint a Harcmérnöki Hadtest Jahalom egységéből Tal Filiba törzsőrmester halálához vezetett.

A duvdevanosok visszatértek az összecsapás helyszínére, és a harci mérnökökkel együtt robbanóanyagokkal rakták tele az alagút bejáratait, hogy megsemmisítsék a földalatti járatokat.

Északi front: Két civil megsérült csütörtökön egy páncéltörő rakétatámadásban Dovev közösségnél.

Egy férfit és egy nőt könnyű sérülésekkel szállították a cfáti Ziv Orvosi Központba.

Az incidenssel egy időben rakéta talált el egy autót a közeli Avivimben.

The post Vaskardok: Tel Aviv rakétatámadás alatt, sérülések északon first appeared on Új Kelet online.