Avi/ujkelet.live

A háború 77. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy a Gáza középső részén, Dzsuhor ad-Dikben bevetett 646. tartalékos ejtőernyős dandár csapatai fegyvereket és nagy hatótávolságú rakétavetőket találtak, amelyeket az Izrael elleni közelmúltbeli támadásokban használtak. A rakétavetőket később egy légicsapás során megsemmisítették.

A dél-gázai Khan Juneszben bevetett 7. páncélosdandár lakóházakban talált fegyvereket.

Gázaváros Sati negyedében a 14. tartalékos páncélos dandár rajtaütött egy iskolában, és fegyvereket talált.

A Gázvárostól délre bevetett 179. tartalékos páncélos dandár pedig további fegyverraktárakat talált otthonokban, valamint egy rakétavetőt.

Különálló eseményként, a Kirijati-dandárral együttműködő harcmérnökök megtaláltak és megsemmisítettek egy alagutat, amelyből a Hamász operatívjai RPG-kkel lőtték a csapatokat.

Eközben vadászgépek csapást mértek a 215. tüzérezred által azonosított Hamász-operatívokra, akik robbanóeszközöket helyeztek el. Az erők további Hamasz-sejteket is célba vettek övezetszerte.

A haditengerészet is csapásokat hajtott végre az elmúlt nap folyamán, hogy segítse a szárazföldi erőket.

Rajtaütés: Az 5. dandár harci csapata a múlt héten rajtaütést hajtott végre Beit Hanunban a kaszba komlexumban. A harci csapatok légi tűzzel, őrszemekkel és mérnöki erőkkel együtt – megtisztították a kaszba területét, likvidálták a terroristákat, valamint több tucat terrorista célpontot és infrastruktúrát támadtak.

A csapatok sok fegyvert gyűjtöttek be, köztük Kalasnyikov típusú fegyvereket, gránátokat, töltényeket és lőszerdobozokat, aknavető gránátokat, mellényt, köztük izraeli katonai mellényeket.

Ezen túlmenően az erők a Hamász terrorszervezet egyenruháit, köztük gyermekegyenruhákat, Hamász-dokumentumokat és telefonokat találtak valamint izraeli katonai felszerelést.

Az erők több alagutat lokalizáltak, amelyek közül a legnagyobb egy iskolában volt, ahonnan terroristák támadták az erőket azt megelőzően, hogy a dandárszintű hadművelet kezdetét vette.

Az 5. dandár harci csapatának katonái teljesítették a dél-izraeli közösségek és kibucok védelmét szolgáló küldetést, a terror fenyegetettség elhárítását a térségben.

A háború kezdete óta számos kerítésen átívelő műveletet hajtottak végre az alagútbejáratok és terrorista infrastruktúra feltárására és megsemmisítésére. Valamint területek felkutatásán, a biztonsági kerítésen végzett munkák biztosításán és a megfigyelési eszközök javításán, a területen lévő gazdálkodók biztonságán és általános támogatáson túl.

Evakuálás: A szárazföldi offenzíva kiterjesztésének részeként az izraeli hadsereg elkezdte felszólítani a közép gázai Bureidzs lakosait, hogy vonuljanak délre, és keressenek menedékhelyeket Deir al-Balahban.

Északi front: Izraeli vadászgépek légicsapásokat hajtottak végre a Hezbollah terrorszervezet számos libanoni telephelyére válaszul a ma délelőtt Észak-Izraelre irányított rakétatűzre.

A célpontok között katonai létesítmények is voltak, ahol a Hezbollah tagjai tartózkodtak, valamint a terrorcsoporthoz tartozó egyéb infrastruktúra.

Korábban mintegy 20 rakétát lőttek ki Libanonból az észak-izraeli Somera területére, és további rakétákat lőttek ki a határ menti területekre. A tüzérség válaszul célba vette a területet, ahonnan a támadást végrehajtották.

The post Háború: Délen csend, északon rakétázás first appeared on Új Kelet online.