Avi/ujkelet.live

A háború-77. napja: Nir Oz kibuc pénteken kora délután bejelentette, hogy egyik lakosát, a 73 éves Gadi Haggait megölték a fogság alatt Gázában. Holtteste a terroristáknál van a Gázai övezetben.

Felesége, Judit a feltételezések szerint fogoly Gázában és megsérült az október 7-i támadások során.

A házaspár reggeli sétájukat tette, amikor a terroristák megrohamozták a kibucot. Juditnak még volt annyi ideje, hogy értesítse barátait, hogy meglőtték őket és Gadi súlyosan megsérült.

Riport: Gázai jelentések szerint hárman meghaltak egy járművet célzó izraeli dróncsapásban a dél-gázai Rafahban.

Szamária: Péntek délelőtt a határrendészet egyik harcosnője könnyebben megsérült, miután egy jármű nekiment az észak-szamáriai Barta’a arab falu közelében, jelentette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató.

Az eset egy járműellenőrzés során történt, amikor a palesztin sofőr kiszállt és szembeszállt a harcosokkal. Ekkor egy másik palesztin érkezett a helyszínre, és kiengedte az üresen álló autóban a kéziféket – hogy a jármű meginduljon a harcosok felé.

A harcosok válaszul lábon lőtték a terroristát. A harcosokra támadó gyanúsítottat és a meglőtt terroristát, akit kórházba szállítottak, letartóztatták és kihallgatásra átadták a biztonsági szolgálatoknak.

The post Háború: Gyász, terrortámadás és likvidálás first appeared on Új Kelet online.