Avi/ujkelet.live

A háború 78. nap: Délután és kora este folytatódtak a gázai rakétatámadások a határ melletti izraeli közösségek valamint Askelon ellen, sérülés nem történt.

144: Az Izraeli Védelmi Erők este bejelentette, hogy öt katonája elesett a Gázai övezetben zajló harcokban. Halálukkal 144-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A 20 éves Nir Rafael Kananian törzsőrmester Beit Kesetből, a Givati-dandár felderítő egységében szolgált. A 20 éves Birhanu Kasszie törzsőrmester Beit Semesből, a Givati-dandár felderítő egységében szolgált. A 26 éves Sáj Termin tartalékos törzsőrmester Ros Pináról, az 55. tartalékos ejtőernyős dandár 6623. zászlóaljában szolgált. A 41 éves Alexander Spits tartalékos zászlós Karmielből, az 55. tartalékos ejtőernyős dandár 6623. zászlóaljában szolgált. A 22 éves Osri Mose Butzak százados Haifáról, a Nahal-dandár felderítő egységének egyik parancsnoka volt.

Déli front: A hadsereg délután bejelentette, hogy tegnap a dél-gázai Rafahban végrehajtott légicsapás során megölte a Hamász katonai szárnyának fegyverellátásáért felelős személyt.

Hasszán al-Atras volt felelős a Hamász fegyvereinek leszállításáért és gyártásáért, valamint fegyverek csempészetéért különböző országokból a Gázai övezetbe. A hadsereg szerint részt vett a Palesztin Hatóság területén lévő terroristák fegyverellátásában is.

Likvidálás 2: A hadsereg szombaton megosztotta egy terrorista testkamera felvételeit, aki azt tervezte, hogy megtámadja az izraeli katonai mérnöki járműveket a Gázai övezetben. A videó rögzíti a megölését.

A hadsereg szerint a Khan Junesz körzetében működő Egoz elit egység csapatai kiszúrták a terroristát, amint az erők felé közelített, és tüzet nyitottak rá.

A terület átvizsgálása után megtalálták az operatív holttestét, a GoPro kamerával együtt.

“Kiképzés”: Az izraeli hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee alezredes megosztott egy videót melyet egy Hamász-terrorista számítógépén találtak, bemutatva, hogyan használja a terrorszervezet a gyerekeket, azaz fegyvert adva nekik megtanítja ölni őket.

Északi front: Délután két, Libanonból indított rakéta landolt Slomi és Betzet közösségekben, sérülés nem történt.

Riport: Izrael úgy véli, hogy szombaton az India partjainál egy tankerre lőtt drónt közvetlenül Iránból indították, jelentette a 12-es csatorna.

A libériai lobogó alatt közlekedő hajó károkat szenvedett, de sérülés nem történt. Két tengerészeti ügynökség szerint a hajó Izraelhez köthető.

Egyelőre még senki nem vállalta a felelősséget a támadásért.

The post 5 katona elesett Gázában, a fegyverellátó megölése és Irán first appeared on Új Kelet online.