Avi/ujkelet.live

A háború 78. napja: Röviddel délután 1 óra előtt, megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a gázai övezet melletti Kfar Azzában, majd fél órával később Be’eriben. A média szerint a Vaskupola elfogott négy lövedéket. Sérülésről nem érkezett jelentés. A támadásra két nap csend után került sor.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy a Gázaváros déli részén végrehajtott szárazföldi hadműveletek során a Jiftach Tartalékos-dandár csapatai rajtaütést hajtottak végre a Hamász terrorszervezet ellen, megölve több tucat terroristát.

A csapatok megtévesztésként tüzet nyitottak, hogy több tucat Hamász-operatív bemeneküljön egy parancsnoki központként használt épületbe. Ezt követően egy vadászgép csapást mért az épületre.

Szintén Gázaváros déli részén, a Jiftach-dandár mesterlövészei megöltek több Hamász fegyverest, akik arra készültek, hogy megtámadják a csapatokat.

A környéken a Hamász által használt épületre pedig drónnal mértek csapást.

Gázavárosban a 14. tartalékos páncélosdandár csapatai azonosították a Hamász fegyvereseinek egy csoportját, és légicsapást irányítottak rájuk.

A Sati menekülttábor területén a 14. dandár azonosított további három Hamász fegyverest, akik tüzet nyitottak rájuk. A dandár légicsapást küldött a három terrorista megölésére.

Mindeközben Gáza középső részén a 179. tartalékos páncélos dandár fegyverraktárat talált egy óvodában, köztük aknavetőket, RPG-ket és egyéb robbanóanyagokat.

Kihallgatások: Az izraeli hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat szerint az elmúlt héten több mint 200 Hamász és Palesztin Iszlám Dzsihád operatívot fogtak el a Gázai övezetben, és kihallgatásra vitték őket.

A közös nyilatkozat szerint több száz gyanúsítottat vettek őrizetbe a Gázai övezetben, közülük több mint 200-at Izraelbe vittek, hogy a Sabak és a Katonai Hírszerzési Igazgatóság 504-es egysége kihallgathassa őket.

A Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád egyes terroristáit a polgári lakosság között bujkálva fogták el.

A szárazföldi offenzíva kezdete óta eddig több mint 700 terroristát fogtak el és vittek Izraelbe kihallgatás céljából.

Északi front: Az izraeli hadsereg az éjszaka és reggel támadásokat hajtott végre a Hezbollah terrorszervezet posztjai ellen Libanonban, köztük egy katonai létesítményt és a terrorcsoport által használt egyéb infrastruktúrát.

A tüzérség pedig ágyúzta a határ menti területet, feltehetően a Hezbollah tervezett támadásainak meghiúsítása érdekében.

The post Háború: 2 nap csend után újraindult a gázai rakétatázás first appeared on Új Kelet online.