Avi/ujkelet.live

Szíriai források hétfőn arról számoltak be a Dzsada Iran weboldalnak, hogy a Forradalmi Gárda vezető tisztviselője, Reza Muszawi meghalt egy Izraelnek tulajdonított támadásban Damaszkuszban.

Az Aszad-rezsimhez közel álló Sam FM rádióállomás robbanásokról, sérültekről és károkról számolt be Damaszkusz Sajjida Zainab síita külvárosában a támadás következtében.

A Tasnim iráni hírügynökség szerint Muszawi hosszú ideje tanácsadóként szolgált Szíriában, és közel állt a Kudsz- erő egykori főnökéhez, Kaszím Szulejmánihoz.

Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

Szerda este négy rakétát lőttek ki Szíriából a Golán-fennsíkra, aktiválva a szirénákat indítva Mass’ade-ben és Ein Kuinijjében. Az izraeli hadsereg ágyúzással célozta a támadás forrását, valamint a szíriai hadsereg egyik posztját.

Az izraeli hadsereg két nappal korábba lerombolta a szíriai hadsereg egyik posztját az ország déli részén, válaszul az Izraelre kilőtt rakétákra.

A szíriai rakéták nyílt területeken landoltak a Golán-fennsíkon. Az izraeli erők válaszul ágyúzták a területet, ahonnan a rakétákat kilőtték és tankok megsemmsítették a szíriai hadsereg egyik posztját.

A SANA szír állami média két hete azt állította, hogy Izrael légicsapást hajtott végre Damaszkusz területén, károkat okozva.

Izrael vörös vonalnak tekinti Irán tevékenységét északi határán, és többször támadásokat indított Iránhoz kapcsolódó létesítmények és fegyveres konvojok ellen, melyeket a libanoni Hezbollah terrorszervezetnek szántak. Az Irán támogatását élvező Hezbollah a szíriai kormányerők mellett harcol a polgárháborúban.

The post Riport: Izrael likvidálta a forradalmi gárda vezető tagját Szíriában first appeared on Új Kelet online.