Avi/ujkelet.live

Robbanás történt kedden délután Izrael indiai nagykövetségétől több tíz méterre. A Külügyminisztérium közölte, hogy a nagykövetség személyzetének körében sérülés nem történt, az incidens körülményeit a helyi hatóságok az izraeli biztonsági erőkkel teljes együttműködésben vizsgálják.

A nagykövetség egyik forrása szerint: ,,Történt itt egy incidens. Nem tudjuk pontosan, mi. A rendőrség és a biztonsági csapatunk még mindig nyomoz”.

2021. január 29-én robbanás történt mintegy 150 méterre az izraeli nagykövetségtől, és kevesebb mint két kilométerre egy katonai ünnepségtől, amin Ram Nath Kovind indiai elnök és Narendra Modi miniszterelnök is részt vett.

Az indiai rendőrség szerint a robbanást egy pokolgép okozta. Sérülés nem történt, de néhány autóban kár keletkezett. Az indiai média szerint a Jaish-ul-Hind nevű terrorcsoport vállalta a felelősséget a támadásért.

2012. február 13-án két bombát helyeztek el izraeli diplomáciai autókra Delhiben, és a grúziai Tbilisziben. A Tbiliszi bombát nem sikerült felrobbantani, és a grúz rendőrség hatástalanította, míg a Delhiben lévő felrobbant és megsebesítette a védelmi attasé feleségét, két járókelőt és egy helyi alkalmazottat. Izrael Iránt vádolta a támadásokért.

Joáv Gallant védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy Izraelt hét különálló arénából támadják a Gázai övezetben zajló háború közepette, és a hadsereg eddig hatban reagált.

,,Többfrontos háborúban vagyunk, hét különböző színtérről támadnak minket: Gázából, Libanonból, Szíriából, Júdea és Szamáriából, Irakból, Jemenből és Iránból” – mondta Gallant a Kneszet Külügyi és Védelmi Bizottság ülésén.

,,Ebből hat területen már reagáltunk és intézkedtünk, és a lehető legvilágosabban kijelentem, hogy bárki, aki ellenünk cselekszik, potenciális célpont, senki sem élvez mentességet”.

The post Külügyminisztérium: Robbanás történt az izraeli nagykövetség közelében Új-Delhiben first appeared on Új Kelet online.