Avi/ujkelet.live

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán azt mondta, Binjámin Netanjahu miniszterelnök Gázával kapcsolatos intézkedései „semmiben sem különböznek” Adolf Hitler náci vezértől, jelentette az Anadolu.

Netanjahu válasza: ,,Erdogan, aki népirtást hajt végre a kurdok ellen, és világrekord számú újságírót tart börtönben, akik ellenzik uralmát, az utolsó, aki erkölcsről prédikálhat nekünk”.

„Az Izraeli Védelmi Erők a világ legmorálisabb hadserege, amely a világ legaljasabb és legbrutálisabb terrorszervezete, a Hamász-Daes [Iszlám Állam] ellen harcol és felszámolja, amely emberiesség elleni bűncselekményeket követett el, és Erdogan dicséri, és vendégül látja magas rangú tisztségviselőit”.

Beni Gantz, a hadikabinet minisztere szintén bírálta Erdogant, mondván, hogy kijelentései „a valóság nyilvánvaló elferdítése és a holokauszt emlékének megszentségtelenítése”.

„A Hamász volt az a szervezet, amely aljas mészárlást követett el. A Hamász-fenyegetés eltávolítása Izrael polgárairól egzisztenciális szükségszerűség és páratlan erkölcsi parancs”.

Jáir Lapid ellenzéki vezető (Jes Atid): ,,Határozottan elítélem Erdogan szavait és a holokauszthoz és Hitlerhez való szégyenletes összehasonlítást”.

Izrael októberben visszarendelte diplomatáit Törökországból, miután Erdogan háborús bűnök elkövetésével vádolta Izraelt. Később Törökország is visszahívta nagykövetét Izraelből.

The post Erdogan Hitlerhez hasonlította Netanjahut first appeared on Új Kelet online.