Avi/ujkelet.live

A háború 83. napja: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy a 33 éves Harel Sarvit százados Kochav Jáákovból, az 551. dandár 7008. zászlóaljának tartalékos katonája tegnap elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban. Halálával 168-ra nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Déli front: Az izraeli hadsereg kiterjeszti műveleteit Khan Juneszben, offenzívát indítva a Hamász terrorszervezet ellen a városban.

A hadsereg által megosztott egyik incidensben az Ejtőernyős-dandár katonái kiszúrtak egy terroristát RPG-vel kijönni egy alagútból és válaszul gránátokat dobáltak rá és az alagútba. A csapatok továbbá fegyvereseket azonosítottak egy épületben és tanktüzet irányítottak rá.

A 7. dandár azonosított egy terroristát mintegy 100 méterre tőlük, és dróncsapást irányított rá.

Mindeközben Gáza északi részén a 460. páncélos dandár csapatai megöltek több tucat hamászos terroristát a harcok során légicsapásokkal, mesterlövész tűzzel, lövésekkel és tank ágyúzással.

Dzsabalijában a 261. dandár átvizsgálta egy Hamász terrorista otthonát, ahol fegyvereket és Hamász dokumentumokat és az Izraeli Védelmi Erőkről szóló anyagokat találtak. Ezenkívül a harcosok képeket találtak gyermekekről fegyverekkel, gránátokkal és RPG-vel.

Vallomás: A Gázában elfogott Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezethez tartozó egyik terrorista a kihallgatáson elismerte, hogy részt vett az október 7-i mészárlásban, és csapata szörnyű szexuális bűncselekményeket követett el, majd meggyilkolta az áldozatot, jelentette este a Kan közszolgálati műsorszolgáltató. A terrorista olyan részleteket közölt, amelyek lehetővé tették az áldozat azonosítását, de ezeket az áldozat iránti tiszteletből nem teszik közzé.

A súlyos szexuális bűncselekmények részei voltak a Hamász terroristák módszerének az október 7-i terrortámadásban, derült ki a terroristák kihallgatásából és a Lahav 433-as egység által begyűjtött túlélők tanúvallomásaiból. Az egységnek több tucat szexuális bűncselekmény és szexuális zaklatás esete van a birtokában.

A szexuális bűncselekményekre további bizonyítékokkal szolgált a New York Times ma megjelent cikke. A lap két hónapig folytatott nyomozást az ügyben.

A Times legalább hét olyan helyszínt azonosított, ahol izraeli nőket és lányokat szexuálisan bántalmaztak vagy megcsonkítottak. A lap interjút készített több katonával és egészségügyissel, akik szerint több mint 30 nő és lány holttestét találták a Re’im melletti Nova fesztivál helyszínén és környékén, valamint két kibucban, széttárt lábakkal, szétszaggatott ruhákban, bántalmazás nyomaival a nemi szervükön.

A szemtanúk leírása szerint a holttestek sokkoló állapotban voltak: levágott nemi szervek, levágott fejek és sérülések, valamint az alsó testrészek brutális megcsonkítása.

Irán: Naftali Bennett volt miniszterelnök pénteken elárulta, hogy 2022-ben két alkalommal adott parancsot az izraeli biztonsági erőknek Irán elleni csapás végrehajtására.

Az elsőre Bennett hivatali ideje alatt 2022 februárjában került sor, derült ki a Wall Street Journalban megjelent véleménycikkéből. Teherán Izrael ellen indított két sikertelen dróntámadására válaszul Bennett azt mondta, hogy engedélyezte az iráni földön lévő drónbázis elleni csapást.

Ugyanazon év márciusában másodszor is engedélyezte a biztonsági erők intézkedését Teherán ellen. Miután Irán kísérletet tett izraeli turisták meggyilkolására Törökországban, Izrael meggyilkolta Hasszán Szajjad Khodaeit, a parancsnokot, aki Bennett szerint felügyelte a gyilkossági kísérletért felelős egységet.

The post 168, terrorista beismerő vallomása nemi erőszak elkövetéséről és Bennett leleplezése first appeared on Új Kelet online.