Avi/ujkelet.live

A háború 85. napja: Az Izraeli Védelmi Erők este bejelentette, hogy két katonája elesett a Gázai övezetben zajló harcokban. Halálukkal 170-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A 30 éves Konsztantin Szusko tartalékos törzsőrmester Tel Avivból, a Harcmérnöki Hadtest 7086. zászlóaljában szolgált. A 22 éves Harel Ittah százados Netanjáról, a Givati-dandár felderítő egységének szakaszparancsnoka volt.

Déli front: Az izraeli hadsereg 7. páncélosdandárjának csapatai folytatják az előrenyomulást Gáza déli részén, miközben razziákat tartanak a Hamász terrorszervezet erődjeiben Khan Juneszben, köztük a terrorcsoport hírszerző hadosztályának főhadiszállásán a városban.

Az említett főhadiszállás volt a felelős a Hamász összes hírszerzési tevékenységéért Khan Junesz térségében és ugyanabban a komplexumban található a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezethez tartozó parancsnoki központ is.

A hadsereg szerint a csapatok „nagyon értékes” hírszerzési anyagokat gyűjtöttek be a helyszíneken.

Eközben a Givati-dandár csapatai több további Hamász-telepet is lerohantak Gáza déli részén, és közben mesterlövészek és tankok terroristákat likvidáltak. A Givati harcosok több légicsapást irányítottak a Hamász fegyvereseire a térségben, valamint a terrorcsoporthoz tartozó egyéb infrastruktúrákra.

Mielőtt a csapatok mélyebbre manővereztek Khan Juneszben, a a 98. hadosztály és a légierő mintegy 50 csapást mért a térségben lévő célpontokra, köztük alagutakra és a Hamász által a csapatok megtámadására használt egyéb infrastruktúrákra.

Északi front: Az izraeli hadsereg vadászgépe és más légi járművek szombaton csapást mértek három terrorsejtre Libanon déli részén.

Ezenkívül csapásokat mértek a Hezbollah terrorszervezet infrastruktúrájára, és tüzérséggel ágyúztak területeket Dél-Libanonban.

A Hezbollah a nap folyamán páncéltörő rakéta, rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre Izrael északi részét célozva.

A Hezbollah egyik páncéltörő rakétatámadása:

A légvédelem továbbá délután elfogott ,,egy gyanús légi célpontot”, amely Libanonból lépett be Izrael légterébe.

Szíria: A szíriai média katonai forrásra hivatkozva azt állította délután, hogy eg izraeli légicsapás ,,anyagi károkat” okozott Aleppó területén. A jelentés szerint az izraeli vadászrepülőgépek a tenger felől, Latakiától nyugatra lőtték ki rakétáikat.

Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

A támadás állítólag az iráni Kudsz erők raktárait célozta, amelyeket szárazföldi úton szállított fegyverek tárolására használtak.

Három éjszakai légicsapásban Szíria keleti részén egy stratégiai iraki határátkelőhely (Bukmal régió) közelében hat Irán által támogatott fegyveres halt meg.

The post 170, háború és állítólagos izraeli támadás Szíriában first appeared on Új Kelet online.