Avi/ujkelet.live

A libanoni állami média este közölte, hogy négy halottja és számos sérültje van a Hamász terrorszervezet irodája elleni támadásnak Bejrút külvárosában, Dahijehben.

Arab riportok szerint az izraeli dróncsapás halottai között van a Hamász politikai szárnyának helyettes vezetője, Száleh al-Aruri, aki köztudottan Libanonban él. A Hamász később megerősítette Aruri halálát. Izrael részéről még nem érkezett komment, bár korábban jelezte, hogy a Hamász vezetőit le fogja vadászni Gázában és szerte a világon.

Aruri a Hamász legrangosabb vezetője, akit likvidáltak az október 7-i támadás óta. A Bejrút szívében, a Hezbollah terrorszervezet főhadiszállásához nagyon közel elkövetett merénylet arra késztetheti a Hezbollahot, hogy fokozza az Izrael elleni támadásokat.

Aruri a terrorszervezet kvázi de-facto ura volt Júdea és Szamáriában, aki megalapította a Hamász katonai szárnyának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Dandárok júdea és szamáriai ágát.

Október 31-én az izraeli hadsereg lerombolta az al-Aruri tulajdonában lévő házat Arura faluban, Ramallah közelében.

Számos terrortámadás megtervezése Aruri fűződik a nevéhez, köztük a három izraeli tinédszer elrablása és meggyilkolása 2014 nyarán, mely jelentősen hozzájárult a háború kirobbanásához Izrael és a Hamász között. Az erős szikla hadművelet 50 napig tartott a Gázai övezetben.

The post Riport: Izrael likvidálta a Hamász politikai szárnyának helyettes vezetőjét Bejrútban first appeared on Új Kelet online.