Avi/ujkelet.live

A háború 89. napja: Fél nap csend után, reggel fél 10-kor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a gázai határ melletti Netiv Haaszara és Jad Mordechai közösségekben, sérülés nem történt.

Déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel beszámolt a Gázai övezetben zajló eseményekről. A hadsereg szerint a Givati-dandár csapatai kiszúrták a Hamász terrorszervezet egyik operatívját, aki robbanószerkezetet próbált elhelyezni egy izraeli tankon a dél-gázai Khan Juneszben. A csapatok légicsapást irányítottak az operatívra, valamint három másikra, akik a területen tartózkodtak.

A Givati katonák fegyvereket és egy széfben több százezer sékelt találtak a Hamász elit Nukba erőjéhez tartozó egyik terrorista otthonában.

Szintén Khan Juneszben a Kfír-dandár csapatai légicsapást irányítottak egy, a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezethez tartozó fegyvergyártó üzemre.

Eközben Gáza északi részén a Nahal-dandár csapatai egy Hamász-terrorsejtet azonosítottak, amely drónokat működtetett Gázaváros Daradzs és Tuffah negyedeiben, hogy megfigyelje az izraeli erőket. A hadsereg dróncsapással likvidálta a sejtet.

Alagútbejárat: A dél-gázai Khuza’a (Khirbat Ikhzaa) egyik iskolájában az 5. dandár csapatai egy alagútbejáratot találtak, valamint fegyverekről készült laminált fényképeket.

A dandár a Hamász több helyszínére is csapást mért a térségben, köztük megfigyelő és rakétakilövő pozíciókra.

És… tűz! A légierő drónjai folyamatosan kísérik a szárazföldi erőket, közvetlen és közvetett segítséget nyújtva az erőknek, jelentette az izraeli hadsereg szerdán videókkal támasztva alá, miután szélsőjobboldali törvényhozók megalapozatlan állításokat tettek arra vonatkozóan, hogy a szárazföldi csapatok nem kapnak elegendő légi támogatást gázai műveleteik során.

A hadsereg szerint a közvetett segítségnyújtás a drónok kezelői, a dandár és a légierő irányító központjával való rádiós kapcsolattartáson keresztül valósul meg, mely a drónokat a megfelelő helyszínekre irányítja, és figyelmezteti a csapatokat az arénában zajló eseményekre és hírszerzési információkat gyűjt.

A hadsereg megosztott egy videót dróncsapásokról a Hamász operatívjai ellen, akik RPG-ket és rakétákat lőnek az izraeli csapatokra, és robbanószerkezeteket élesítenek.

Júdea és Szamária: Az izraeli hadsereg dróntámadást hajtott végre palesztin terroristák egy csoportja ellen a Nur Samsz menekülttáborban (Palesztin Hatóság területe) végzett terrorelhárító művelet során.

A Tulkarem melletti nagyszabású akciót az éjszaka indították, és a csapatok eddig több tucat gyanúsítottat hallgattak ki, és hat keresett palesztint vettek őrizetbe valamint katonai felszerelést is lefoglaltak.

A dróntámadást terroristák egy csoportja ellen hajtották végre, akik robbanószerkezeteket dobtak az izraeli csapatokra.

A terrorelhárító művelet jelenleg is folyamatban van.

Kalkíliában a katonák további négy keresett palesztint vettek őrizetbe, és fegyvereket foglaltak le.

Október 7. óta több mint 2570 keresett palesztint tartóztattak le Júdea és Szamária-szerte, köztük több mint 1300 a Hamászhoz köthető.

The post Dróncsapások terroristákra Gázában és Júdea és Szamáriában first appeared on Új Kelet online.