Avi/ujkelet.live

A háború 90. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggeli nyilatkozatában tájékoztatást adott a Gázai övezetben zajló harcokról, melyeknek célja a Hamász terrorszervezet felszámolása.

A légierő egyik drónja a 4. dandár harci csapatának irányításával megölt három terroristát, akik bombát próbáltak elhelyezni az erő közélében a dél-gázai Khan Juneszben.

Az erők megöltek két másik terroristát, akik egy közeli épületben rejtőzködtek. Továbbá egy vadászgép lebombázott egy fegyverraktárt, mely a Hamászhoz tartozott.

A műveletek során terroristák páncéltörő rakétákat lőttek a 7. páncélos dandár csapataira. Röviddel később a dandár irányításával egy drón csapást mért a terrorsejtre és a rakétaindítóra is.

A közép-gázai Deir al-Balahban a 98. hadosztály légicsapást irányított egy katonai épületre, amit a Hamász páncéltörő rakéták indítására használt, a vadászgép lebombázta az indítóállást és két másik épületet a területen, ahova néhány terrorista bemenekült. Egy másik terroristára, aki később az épületekhez ment fegyverek után kutatva, szintén légicsapást kértek.

Al-Bureidzsben a Golani-dandár harcosai nagyhatótávolságú rakétakilövőket találtak.

A haditengerészet mindeközben támadásokat hajtott végre Gáza partja mentén, segítve a szárazföldi erőket a terepen. A haditengerészet csapásai az elmúlt nap során számos terrorista halálát eredményezték, akik megkísérelték lesből letámadni az izraeli erőket.

The post Harcok a déli fronton first appeared on Új Kelet online.