Avi/ujkelet.live

A háború 93. napja: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy tegnap este megosztott egy frissebb fotót a Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetőjéről, Mohammed Deifről. A kép a Gázai övezetben begyűjtött mintegy 70 millió digitális fájl egyike.

Deif az évek során összesen hét merényletet élt túl, közülük négyben megsérült, köztük a 2014-es erős szikla hadművelet során. Hosszú ideje úgy vélik, hogy Deif elvesztette az egyik szemét, mindkét lábát és az egyik karját.

A 12-es csatorna két hete azt állította, hogy Deifnek az egyik lába hiányzik és protézise van.

Déli front: Hagari a tegnap esti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a hadsereg befejezte a Hamász ,,katonai szerkezetének” lebontását a Gázai övezet északi részén, és most arra fókuszál, hogy lebontsa a terrorszervezet képességeit Gáza középső és déli részén.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy Gáza északi részén még előfordulhatnak csaták és szórványos rakétatűz, de a terrorcsoport infrastruktúrája nem működik, és már nem tud nagyszabású támadásokat végrehajtani.

Szamária: A határrendészet egyik tisztje elesett egy éjszakai terrorelhárító műveletben a szamáriai Dzseninben (Palesztin Hatóság területe), jelentette a rendőrség reggel.

A 19 éves Sáj Germái őrmester Karmielből és három bajtársa abban a járműben volt, amely a konvojt a dzsenini menekülttáborba vezette. A művelet elején egy útszéli bomba robbant a jármű előtt. A harcosok megfordultak, majd újabb bomba robbant amitől Sáj meghalt, három másik harcos pedig könnyű-közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

A sebesült tisztek evakuálása közben egy támadóhelikopter légicsapást hajtott végre egy csoport palesztin terrorista ellen, akik robbanóanyagot dobtak a csapatokra.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint hatan meghaltak a légicsapásban.

Terrortámadás: Vasárnap reggel terroristák tüzet nyitottak egy autóra Binjáminban, megölve izraeli arab utasát.

A Magen David Adom mentősei a helyszínre érkezve kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani az áldozatot.

A terroristák járművét a helyszíntől mintegy két kilométerre, Neve Cuf irányába lokakizálták.

A biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak a terroristák után.

The post 1 tiszt elesett Dzseninben, terrortámadás, új kép Deifről first appeared on Új Kelet online.