Avi/ujkelet.live

A háború 93. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel tájékoztatást adott a csapatok műveleteiről a Gázai övezetben.

A Gázai övezet középső részén található al-Bureidzsben a Golani-dandár csapatai kiszúrták a Hamász terrorszervezet Nukba erőinek több tagját, ahogy fegyvereket pakolnak egy autóba.

Egy drón észlelte az autóba beszálló terrorsejtet, és csapást mért rájuk:

Ugyanezen a területen a drón észlelt egy másik fegyveres Hamász-operatívot, amint az erőkhöz közelített. A Golani csapatok légicsapást irányítottak rá.

A szomszédos al-Maghaziban a Golani katonák egy alagútbejáratot találtak, benne fegyverekkel.

Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Szintén Gáza középső részén, a 646. Tartalékos Ejtőernyős-dandár egy fegyvergyártó üzemet és a közelben két alagútbejáratot lokalizált. A csapatok több Hamász-operatívok megöltek a térségben vívott csaták során.

Mindeközben Gáza északi részén a Nahal-dandár csapatai megtalálták a helyet, ahonnan a múlt héten rakétákat lőttek Askelonra. A csapatok tegnap razziát tartottak a Beit Lahijában található helyszínen, és több tucat rakétavetőt találtak, amelyeket később harcmérnökök megsemmisítettek.

Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Riport: A gázai kutatások során az izraeli katonák olyan ketreceket találtak, amelyeket a Hamász terroristái készítettek feltehetően izraeli túszok számára, jelentette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató este.

Ez összhangban van a terepen gyűjtött leletekkel, amelyek arra utaltak, hogy a ketreceket a terroristák túszok fogva tartására, valamint az övezeten belüli mozgatásukra használták. A Hamász ugyanilyen ketreceket használ saját letartóztattjai számára.

The post Nukbások likvidálása és a Hamász ketrecei first appeared on Új Kelet online.