Avi/ujkelet.live

A háború 95. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők kora délután közölte, hogy további öt katonája elesett tegnap a Gázai övezetben zajló harcokban. Halálukkal 185-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

A 25 éves Amit Sahar törzsőrmester Ramat Johananból, a 32 éves Denisz Krokhmalov Vekszler százados Beerseváról, a 26 éves Ron Efrimi százados Hod Hasaronból és a 24 éves Roi Avraham Maimon törzsőrmester a Harcmérnöki Hadtest Jahalom egységének tartalékosai voltak. A 35 éves Akiva Jaszinszkij főtörzsőrmester a Harcmérnöki Hadtest 8173. zászlóaljának tartalékosa volt.

Egy kis fény: Egy ilyen szörnyű napon némi reményt ad, hogy a Fauda sztárja, Idan Amedi, aki tegnap súlyosan megsérült a gázai harcokban, ma magához tért és reagál. Állapota közepesen súlyosra mérséklődött.

Harcok: Az izraeli hadsereg kedden tájékoztatót adott ki a Kommandós-dandár Maglan és Duvdevan egységeinek műveleteiről a dél-gázai Khan Juneszben.

A kommandósok a Hamász terrorszervezet infrastruktúráját támadták, beleértve a földalatti telepeket is, és azon dolgoznak, hogy kiterjesszék a hadsereg „műveleti ellenőrzését” Gáza déli részén. A csapatok több tucat Hamász alagútbejáratot tártak fel a térségben.

Az egyik incidensben, amikor a katonák egy alagútnyílást pásztáztak, egy csapat hamászos terrorista bukkant elő a járatból, és robbanóanyagot dobtak a csapatokra. Az izraeli erők tüzet nyitottak a terroristákra, megölve őket.

Egy másik incidensben a Duvdevan mesterlövészei kilenc Hamász-operatívot szúrtak ki és öltek meg a térségben.

Mindkét egység közelharcot vív a Hamász terroristái ellen, valamint légicsapásokat irányít és irányított lőszert használ.

Északi front: Izraeli vadászgépek reggel a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúráját támadták a dél-libanoni Kafr Kilában.

Egy légi jármű pedig csapást mért egy drónokat indító terrorsejtre.

Délelőtt számos rakétával támadták Malkia és Jiftach területét Libanonból.

A hadsereg továbbá közölte, hogy számos elfogórakétát indított ellenséges légi célpontokra, melyek Libanon területéről behatoltak izraeli területre. Az egyik drón az Északi Parancsnokság cfáti főhadiszállásán csapódott be. Sérülés vagy kár nem történt. A hadsereg tüzérségi tűzzel válaszolt a területet célozva, ahonnan a támadásokat végrehajtották.

Helyszíni fotó:

A Hezbollah terrorszervezet korábban azt állította, hogy számos drónnal célba vette a cfáti főhadiszállást, melyet válasznak szánt a Hamász politikai szárnyának helyettes vezetője, Száleh al-Aruri múlt heti bejrúti likvidálására valamint a hezbollahos Waszim Tawil tegnapi megölésére Dél-Libanonban. Az izraeli hadsereg egyik likvidálásért sem vállalta a felelősséget.

A libanoni sajtó később arról számolt be, hogy egy izraeli drón csapást mért egy autóra a dél-libanoni Khirbet Szelmben, Tawil temetése közben.

Az izraeli média szerint a dróncsapás a Hezbollah dél-libanoni légi erejének parancsnokát célozta, aki többek között az Izraelre küldött drónokért volt felelős.

Júdea és Szamária: Az izraeli tartalékos erők kora délután agyonlőttek egy palesztin terroristát, aki megpróbálta leszúrni őket egy rutinellenőrzés során Ramallah közelében, Binjámin régióban. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

The post 5 izraeli katona elesett Gázában, a Hezbollah dróntámadása és késelési kísérlet first appeared on Új Kelet online.