Avi/ujkelet.live

A Sabak belbiztonsági szolgálat és a rendőrség csütörtökön reggel bejelentette, hogy sikerült meghiúsítaniuk egy terrortámadást, mely a biztonsági erők tagjait célozta Kelet-Jeruzsálemben. A közlemény szerint a támadást Dzsabel Mukaber negyed két lakosa tervezte, akik az Iszlám Állam támogatói.

A múlt hónapban rendőri nyomozók és a határrendészet harcosai a Sabak irányításával letartóztatták a 21 és 23 éves gyanúsítottat. Kihallgatásuk során kiderült, hogy mindketten támogatják az Iszlám Állam ideológiáját, és rendszeresen tanulmányozták a terrorszervezettől származó tartalmakat – köztük horrorisztikus tartalmakat és gyilkosságokról készült videókat a szervezet különböző hadszínterein –, és tőlük merítettek ihletet a terrortámadás megtervezéséhez Izraelben a kelet-jeruzsálemi biztonsági erők ellen.

Letartóztatásuk előtt mindketten elkezdtek felkészülni a támadásra, tanulmányozva, hogyan kell robbanóeszközt készíteni és elhelyezni. Azonban elkapták őket, mielőtt megvalósíthatták volna ambícióikat. Emellett az egyik terrorista mobiltelefonján pedofil tartalmat találtak, és emiatt újabb nyomozási aktát nyitottak ellene.

Az ügyészség jelezte a bíróságnak, hogy vádat szándékozik emelni mindkét gyanúsított ellen.

The post 2 ISIS-szimpatizáns kelet-jeruzsálemi terrortámadást akart végrehajtani first appeared on Új Kelet online.