Avi/ujkelet.live

A háború 102. napja: Az Izraeli Védelmi Erők délben közölte, hogy a 37 éves Noam Asram törzsőrmester Kfar Szavából, a 179. dandár 5352. zászlóaljának járőr századának tartalékos katonája belehalt a Gázai övezetben decemberben szerzett sérüléseibe. Halálával 190-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Északi front: Az izraeli hadsereg kora délután közölte, hogy kombinált támadássorozatot hajtott végre vadászgépekkel és tüzérségi tűzzel a Hezbollah terrorszervezet dél-libanoni telephelyei ellen, Wadi Szaluki területén.

Az erők rövid időn belül több tucat célpontra mértek csapást, köztük megfigyelőállásokra, katonai épületekre és más terror-infrastruktúrára.

A Hezbollah ,,széles körben terror célokra használja [Wadi Szaluki] területét”, és több tucat posztja van az erdős területen.

Helyzet: Ezt megelőzően az Északi Parancsnokság vezetője, Ori Gordin vezérőrnagy a 228. tartalékos dandár által végrehajtott gyakorlaton, mely egy libanoni offenzívát szimulál, azt mondta, hogy a hadsereg ,,felkészültebb, mint valaha” és akár ma este bevethető, utalt a libanoni határon tapasztalható erőszak esetleges további eszkalációjára.

,,Október 7-én háborúba indultunk, az otthonunkért vívott háborúba. Mindannyian megjelentetek jóval azelőtt, hogy behívtunk volna erre a védelmi küldetésre. Még most is több tízezer katona van bevetve a Libanonnal közös északi határ védelmére. Sok terrorsejtre mértünk csapást a másik oldalon, több mint 150 sejtre, és sok képességtől megfosztottuk őket”.

Gordin szerint a hadsereg azon dolgozik, hogy ,,megfossza a Hezbollahot képességeitől és távolabb taszítsa” a határtól.

,,Még mindig sok a tennivaló annak érdekében, hogy a kívánt eredményt, a biztonság javítását elérjük, hogy az északi lakosokat visszahozhassuk otthonaikba”.

The post 190, kombinált támadássorozat a Hezbollah ellen first appeared on Új Kelet online.