SzántóGráf

Fokozódó harcok Khan Juneszben és egy gyászoló anya súlyos vádja

Avi/ujkelet.live

A háború 104. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggeli tájékoztatóján közölte, hogy az izraeli erők az elmúlt egy nap során megöltek mintegy 40 hamászos terroristát a dél-gázai Khan Juneszben.

Az egyik incidensben a 7. páncélosdandár ágyúzással támadta a Hamász négy fegyveresét, akik a csapatokhoz közeledtek. Az Egoz elit egység katonái pedig razziát tartottak a Hamász egyik operatívjának otthonában, és fegyvereket foglaltak le.

Mindeközben Gáza északi részén, ahol a katonaság a terület feletti irányítás megszilárdításán dolgozik, az 5. dandár tartalékosai tanklövedékekkel megöltek két fegyverest, akik megpróbálták lesből letámadni a csapatokat.

A Jiftah-dandár tartalékosai azonosították a Palesztin Iszlám Dzsihád operatívjait, amint robbanóanyaggal csapdáznak be egy autót, és bemennek egy közeli épületbe. Kis idő múlva az egyik terrorista kijött az épületből, és egy drón csapást mért rá. A becsapdázott autót szintén lebombázták, ami egy nagy másodlagos robbanást okozott.

Szintén a Gázai övezet északi részén végrehajtott légicsapásokban több további Hamász-terroristát likvidáltak, közölte a hadsereg, jelezve, hogy a csapatok továbbra is fegyveresekkel kerülnek összetűzésbe a hadsereg által irányított területeken.

Míg Gázaváros Szabra negyedében a 179. páncélosdandár tartalékosai páncéltörő aknák, RPG-k és egyéb katonai felszerelések raktárára bukkantak

Interjú: Maajan, Ron Serman őrmester édesanyja, akit a Hamász terroristái október 7-én raboltak el a bázisról, ahol szolgált, és holtan találták a fogságban, ma reggel azt nyilatkozta a Kan közrádióban, hogy ,,Ront szándékosan meggyilkolta az izraeli hadsereg, és a katonai szóvivő válasza, mely azt állítja, hogy nem tudták, hol vannak – hazugság.”

Ron Serman őrmester Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Maajan elmondása szerint ,,régóta tudták, hol tartják fogva Ront két másik tússzal együtt az alagutakban, és úgy döntöttek, hogy feláldozzák őket, hogy likvidálják a Hamász északi dandárjának parancsnokát, aki élő pajzsként használta őket. Mindhárman megfulladtak a bombák mérgétől, amelyeket azért dobtak le, hogy megöljék [a terroristát].”

Az interjúban Maajan elárulta azokat az információkat, amelyekkel Ronról az elrablás pillanatától kezdve rendelkezett.

,,Ront és Nik Beizert [szakaszvezető] együtt rabolták el élve, sértetlenül. A parancsnokuk, Ghasszán Alijan vezérőrnagy azt mondta nekem, hogy ő és Nitzan Alon vezérőrnagy [visszavonult] folyamatosan tudták, hol vannak. Néhány héttel az emberrablás után még életjelet is kaptak tőlük. Ennek ellenére úgy döntöttek, hogy ugyanazon a helyen ágyúznak, hogy likvidáljanak egy magas rangú tisztet. Feláldozták a fiamat.”

Ron édesanyja szerint a hadsereg többször módosította az eset verzióját. „Amikor elhozták a holttestét Izraelbe, azt mondták nekünk, hogy a Hamász gyilkolta meg – ebben nem kételkedtünk. A patológiai jelentés azonban nem találta fojtás, lövés vagy szúrás nyomait. Tegnap azt mondták nekünk, hogy nem zárják ki mérgező gázok belélegzését a hadsereg bombázása következtében… A fiam megpróbált kimenekülni a mérgezett sírból, amelyet az izraeli hadsereg bérelt neki, kétségbeesett kísérletként, hogy levegőt szívjon és megmeneküljön” – mondta az anyja.

The post Fokozódó harcok Khan Juneszben és egy gyászoló anya súlyos vádja first appeared on Új Kelet online.

Exit mobile version