Avi/ujkelet.live

A háború 105. napja: 13 óra csend után, reggel megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Nachal Oz kibucban, sérülés nem történt.

Likvidálás: Az Izraeli Védelmi Erők harcosai folytatják a Gázai övezetben a bevetéseiket a légierővel koordinálva, mely a katonák irányításával precíz támadásokat hajt végre. A haditengerészeti erők pedig segítik a manőverező erőket és lövésekkel támadnak a tenger felől, jelentette az izraeli hadsereg a reggeli tájékoztatóján.

Tegnap este likvidálták Wael Abu Fanunát, a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet propaganda egységének helyettes vezetőjét. A légierő által végrehajtott támadást a Déli Parancsnokság vezette a katonai hírszerzés és a Sabak belbiztonsági szolgálat irányításával.

Abu Fanuna korábban Khalil Bahtini, a Palesztin Iszlám Dzsihád észak-gázai parancsnokának asszisztenseként szolgált, majd 2017-től a szervezet információs egységének helyettes vezetőjévé léptették elő. Ő volt a felelős a terrorszervezet videóinak nyilvánosságra hozataláért az Izraelre kilőtt rakétákról, valamint a gázai terrorszervezetek Izrael lakosai elleni pszichológiai hadviselésének részeként videók készítéséért és terjesztéséért a túszokról.

Mindeközben a Gázai övezet középső részén a 179. dandár tartalékosai fegyverraktárat találtak egy épületben, miután a területről RPG-ket lőttek a csapatokra.

Gáza északi részén az 5. dandár tartalékosai számos összecsapásba keveredtek, melyek során megöltek több hamászos terroristát tanktűz és légicsapások támogatásával.

The post A hadsereg likvidálta a PIDZS propaganda egységének helyettes vezetőjét first appeared on Új Kelet online.