Avi/ujkelet.live

A háború 107. napja: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy a 23 éves Uriel Aviad Silberman főtörzsőrmester Nehalimból, a Kirjati-dandár 7421. zászlóaljának tartalékos katonája, a hétvégén elesett a Gázai övezet déli részén zajló harcokban. Halálával 195-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Az alagútban: Az izraeli hadsereg tegnap este képeket és videókat tett közzé egy alagút belsejéről a dél-gázai Khan Juneszben, ahol a Hamász terrorszervezet izraeli túszokat tartott.

Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy a szombat esti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Hamász egyik parancsnokának otthonában találtak egy bejáratot az alagútba.

Az izraeli csapatok az alagútban harcot vívtak a Hamász fegyvereseivel, és megölték őket. A járatban robbanószerkezetek és páncélozott ajtók voltak.

A 830 méter hosszú földalatti átjáró átvizsgálásakor körülbelül 20 méterrel a föld alatt a katonák egy nagy helyiséget találtak, ahol korábban túszokat tartottak fogva.

Néhány ott fogva tartott túsz már hazatért Izraelbe, mondta Hagari, megjegyezve, hogy a katonák megtalálták a novemberben szabadon engedett ötéves Emilia Aloni rajzait.

A területen öt cella volt, mindegyikben egy matrac és egy WC.

„A rendelkezésünkre álló információink szerint ebben az alagútban 20 túszt tartottak fogva, különböző időpontokban, nehéz körülmények között, napfény nélkül, sűrű levegővel, kevés oxigénnel és rettenetes páratartalommal, ami megnehezíti a légzést” – mondt Hagari.

„Néhány ott tartott túszt körülbelül 50 napja szabadon engedtek, másokat pedig Gázában tartanak fogva, lehet, még rosszabb körülmények között” – tette hozzá.

Az alagút lerombolása:

Északi front: Az izraeli hadsereg szombaton a Hezbollah terrorszervezet posztjait támadta Libanon déli részén, válaszul az Észak-Izraelt célzó rakétázásra.

A vadászgépek a dél-libanoni Odaisszében és Hulában többek között rakétakilövő állásokat és a terrorcsoport által használt egyéb infrastruktúrát bombázták.

Szombaton korábban rakétát lőttek ki Libanonból Har Dov területére, amely nyílt területen landolt.

The post Gyermekrajzokkal: Videó az alagútról, melyben túszokat tartottak first appeared on Új Kelet online.