Avi/ujkelet.live

A rendőrség és a Sabak belbiztonsági szolgálat hétfőn bejelentette, hogy egy hónapon belül másodszor, sikerült meghiúsítania terrortámadásokat, melyeket az Iszlám Állam “ISIS” terrorszervezet támogatói terveztek végrehajtani.

A szóban forgó két kelet-jeruzsálemi lakos hűséget esküdött a terrorszervezetnek, vegyi anyagokat vásárolt robbanóanyagok készítéséhez, és robbanóanyagokkal és robbanószerkezetekkel terveztek támadásokat végrehajtani civilek és a biztonsági erők elleni Jeruzsálem térségében.

A páros ellen ma emeltek vádat.

A múlt hónapban nyomozás indult a Sabaknál és Jeruzsálem körzet központi egységében robbanóeszközök készítésének gyanúja miatt terrortámadások elkövetésére, valamint az Iszlám Állam terrorszervezethez való tartozás gyanúja miatt. A Sabak utasítására két terroristát, 19 és 20 évesek, Rasz Al Amud lakosait, letartóztatták kelet-jeruzsálemi otthonaikban.

Fotó: rendőrség

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató által idézett vádirat szerint a vádlottak azonosultak az ISIS ideológiájával és a szervezet támogatásának részeként rendszeresen, szisztematikusan és folyamatosan ISIS-videókat néztek, amelyekben vallási prédikációk, lefejezések és különféle kivégzések szerepeltek.

Novemberben az egyik terrorista úgy döntött, hogy terrortámadást hajt végre egy gáztartályokkal teli robbanásveszélyes teherautó felrobbantásával a Kneszet közelében, azzal a céllal, hogy sok zsidót meggyilkoljon és jelentős károkat okozzon.

A terv előmozdítása érdekében elkezdett mélyebbre ásni és tanulmányozni a robbanóanyagokat és elhelyezésük módját, a maximális hatékonyság érdekében. Tanulmányait követően vegyi anyagokat szerzett be és megkezdte a robbanóanyag készítést, illetve elkezdett információkat gyűjteni a Kneszet helyszínéről.

Egy ponton a terrorista felkereste a második vádlottat, és megkérte, hogy segítsen neki további eszközöket és anyagokat szerezni egy robbanószerkezet készítéséhez, és felajánlotta neki, hogy csatlakozzon hozzá a terrortámadáshoz, amibe beleegyezett. Kettejük letartóztatása megakadályozta, hogy a tervük elkészüljön és végrehajtsák a terrortámadást.

A rendőrség házkutatása során különféle vegyi anyagokat, az ISIS és a Hamász terrorszervezetek zászlóit, robbanóanyag-készítési jegyzeteket és egyéb bizonyítékokat foglaltak le.

The post ISIS-támogató kelet-jeruzsálemiek a Kneszet közelében akartak robbantani first appeared on Új Kelet online.