Avi/ujkelet.live

A háború 110. napja: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka a szamáriai Urif faluban (Palesztin Hatóság területe) lerombolták egy hamászos terrorista, Baszel Sahada otthonát, aki részt vett 2023. júniusában, Eli telep közelében négy izraeli meggyilkolásában egy benzinkútnál.

A terrortámadás két végrehajtójának otthonát már lerombolták korábban.

A hadsereg nyilatkozata továbbá megjegyzi, az éjszakai Júdea és Szamária-szerte végrehajtott razziák során letartóztattak hét keresett palesztint.

Október 7. óta 2700 gyanúsítottat tartóztattak le Júdea és Szamáriában, közülük 1300 a Hamászhoz köthető.

Túszok: Egy izraeli tisztviselő, aki ismeri a tárgyalások részleteit a túszok szabadon bocsátásáról, azt mondta, hogy jelenleg nincs áttörés a Hamásszal. ,,[A Hamász] nemcsak rugalmatlan, de egyre feljebb kúszik a fán és megkeményíti álláspontját”- idézta a Kan közszolgálati műsorszolgáltató a tisztviselőt, aki hozzátette, hogy „a tárgyalás folytatódik”.

A Reuters ma korábban arról számolt be, hogy Izrael és a Hamász elviekben nagyjából megállapodtak abban, egy fogolycserére egyhónapos tűzszünet alatt is sor kerülhet, de a kerettervet gátolják a két fél nézeteltérései a gázai háború végleges befejezésének módját illetően.

Az elmúlt hetekben Katar, Washington és Egyiptom vezette intenzív közvetítői erőfeszítések az izraeli túszok különböző kategóriáinak – a civilektől kezdve a katonákig – fokozatos elengedésére összpontosítanak, cserébe a harcok megszakításáért, palesztin foglyok szabadon bocsátásáért és több segélyért Gázának.

The post A hadsereg lerombolta egy terrorista otthonát, nincs előrelépés a fogolycsere ügyben first appeared on Új Kelet online.