Avi/ujkelet.live

Tali Gotliv likudos képviselő szerdán egy összeesküvés-elméletet tett közzé az ednakarnaval.us weboldal cikkére alapozva, amely szerint Sikma Breszler társadalmi aktivista férje október 7-e előtt kapcsolatba került a Hamász vezetőjével, Jechíje Szinwarral, és hazaárulás miatt letartóztatták. Az említett cikk egyébként Gotliv korábbi tweetjeire is hivatkozik, és a honlapon tisztázták, hogy ,,a cikk scoopként jelent meg, amelyet egy parlamenti mentelmi joggal rendelkező forrástól kaptunk”.

,,Edna Karnaval arról számolt be, hogy az Egyesült Államok lehallgatta Sikma Breszler férje és a legnagyobb gyilkos, Jechíje Szinwar közötti beszélgetéseket néhány nappal a pokoljárás (az október 7-i támadás) előtt” – írta Gotliv X-en. ,,A Moszad igazgatója berendelte megbeszélésre Breszlert. Emlékeztek, amikor itt írtam Breszler és a Moszad igazgatójának találkozójáról? Emlékeztek, hogy tagadta a Miniszterelnöki Hivatal [ami alá a Moszad tartozik] a kijelentésemet, én pedig tisztáztam, hogy kiállok a szavaim mellett? A forrásaim sziklaszilárdak.”

A Miniszterelnöki Hivatal a Moszad kémszolgálat nevében cáfolta Gotliv szavait: ,,A Moszad vezetője soha nem találkozott, nem beszélt, és soha nem rendelte be találkozóra Sikma Bresszlert. Ez a második alkalom, hogy Gotliv, a Kneszet tagja minden alapot nélkülöző hazugságokat terjeszt.”

A Moszad válasza után Gotliv továbbra is kitartott vádjai mellett.

Gotliv először október 3-án állt elő az összeesküvés-elmélettel a Moszad és Bresszler, a kormány igazságszolgáltatási átalakítása elleni tiltakozó mozgalom vezetője találkozójáról. A Moszad ezt is cáfolta.

Gotliv szeptemberben azzal vádolta az Izraeli Védelmi Erőket és a Sabak belbiztonsági szolgálatot, hogy „terroristákért dolgoznak”.

The post A képviselőnő ismét előállt az összeesküvés-elméletével, a Moszad pedig ismét cáfol first appeared on Új Kelet online.