Avi/ujkelet.live

A háború 114. napja, déli front: A Kommandó-dandár harcosai folytatják ,,az intenzív harcot” Khan Junesz térségében, jelentette vasárnap az Izraeli Védelmi Erők. Az Egoz egység harcosai azonosítottak egy RPG-kkel felfegyverzett terrorsejtet, és likvidálták a terroristákat. A Maglan harcosai számos terroristát megöltek és fegyvereket lokalizáltak a területen. A 7. páncélosdandár légicsapásokat irányított a Hamász két terroristájára a városban.

Eközben Gáza északi részén az 5. dandár tartalékosai alagúthálózatot lokalizáltak és semmisítettek meg. A csapatok több terroristát megöltek, és fegyvereket is találtak a térségben.

Gáza középső részén a Nahal-dandár egy drónt irányított, hogy csapást mérjen a közelben azonosított Hamász-operatívra. A dandár több fegyverest is megölt a csatákban az elmúlt nap folyamán, jegyezte meg a hadsereg.

2 millió kézmelegítő, 260 000 esőkabát és 1 000 generátor: A téli felkészülés részeként eddig több millió tárgyat és személyi felszerelést adtak ki valamennyi izraeli szektorban tartózkodó egységnek és a manőverezőknek, különös hangsúlyt fektetve a katonák hosszabb távú terepen való tartózkodására.

A harcoló erőket sátrakkal, kesztűkkel, esőkabátokkal, egybeszabott hóruhákkal, softshellekkel, gyapjú ruhákkal, melegítő felszereléssel, ponyvákkal, terepágyakkal, matracokkal és egyebekkel látták el.

Kivonások: Folytatódik a tartalékos erők számának csökkentése a Gázai övezetben: A Kirjáti (4) és az 55. tartalékos dandár délben elhagyta Khan Juneszt küldetése befejezése után, jelentette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató.

Tüntetés: Zsinórban ötödik napja, tüntetők egy csoportja a Kerem Salom átkelőnél összegyűlve próbálja megakadályozni a humanitárius segélyek bejutását Gázába.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató jelentése szerint számos teherautó lépett be az enklávéba, mielőtt a tüntetők megérkeztek volna.

Az aktivisták a 13-as csatornának azt nyilatkozták, hogy a mezőkön keresztül jutottak el a határhoz, miután a rendőrség útlezárásokat állított fel, hogy megakadályozzák a tüntetésüket.

„Semmiféle segély nem jut be, amíg a túszok haza nem jönnek” – mondják a Cav 9 szervezet aktivistái.

A tiltakozásokat és a blokádokat követően, a Déli Parancsnokság vezetője este aláírta a rendeletet a zárt katonai zóna kiterjesztésére a Kerem Salom átkelő területén.

Északi front: Izraeli vadászgépek reggel csapásokat mértek a Hezbollah terrorszervezet két posztjára a dél-libanoni Zibqin és Hula falvakban.

A katonák továbbá számos dél-libanoni területet ágyúztak, „fenyegetések elhárítására”.

Izraeli csapatok az északi határnál:

Túszok: Egy izraeli delegáció, amelyet David Barnea, a Moszad kémszolgálat igazgatója vezet, Párizsba érkezett, hogy az Egyesült Államokkal, Katarral és Egyiptommal tárgyaljon a Hamásszal való esetleges túszegyezségről – jelentette a Sky News Arabic.

A találkozóra ma este kerül sor.

The post A csapatok felkészülnek a télre, harcok és tüntetés first appeared on Új Kelet online.