Avi/ujkelet.live

A háború 115. napja: Vasárnap este rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Askelonra, melyet a Vaskupola rakétavédelmi rendszer elfogott. Sérülésről vagy kárról nem érkezett jelentés.

Perceken belül két terrortámadás: Egy 20 éves katona súlyosan megsérült hétfőn délelőtt Haifán egy gázolásos terrortámadásban a haditengerészet bázisának közelében.

A terrorista a gázolást követően egy fejszével kiszállt az autójából és a bázis felé vette az irányt, és egy katona ártalmatlanította. Nagy számú erőket vezényeltek a helyszínre, hogy átvizsgálják a területet.

A katonát a helyszíni ellátást követően súlyos állapotban a Rambam kórházba szállították, végig öntudatánál volt.

Nem sokkal korábban egy 16 éves terrorista katonákat próbált megkéselni Tekoa közelében, Gus Ecionban. A csapatok ártalmatlanították. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

Északi front: Két katona reggel könnyebben megsérült a Hezbollah terrorszervezet egyik rakétatámadása következtében a határnál. Kórházba szállították őket.

A Hezbollah korábban azt állította, hogy Burkan rakétákat lőtt ki a határon lévő Biranit katonai bázisra. A terrorszervezet ezt a típusú raketát általában a Szíriában zajló harcokban szokta bevetni.

Déli front: Az izraeli hadsereg reggel tájékoztatást adott a Gázai övezetben végrehajtott legutóbbi hadműveleteiről, mondván, hogy a 98. hadosztály folytatja masszív offenzíváját a dél-gázai Khan Junesz nyugati részén, a 162. hadosztály pedig Gázaváros szívében tevékenykedik, hogy mélyítse a Hamász ellen elért eredményeket.

Khan Juneszben a légierő csapást mért két épületre, ahol a Hamász terroristái gyülekeztek; a Kommandó-dandár azonosított és megölt egy ötfős Hamász-terrorsejtet, akik közül az egyik RPG-vel volt felfegyverkezve; Az Ejtőernyős-dandár a Hamász számos helyszínén razziázott, és megölt négy fegyverest az Al-Amal Kórház közelében.

A katonák fegyvereket lokalizáltak a Hamász telephelyein és a Palesztin Iszlám Dzsihád által használt egyik lakásban.

Mindeközben Gáza középső részén a Nahal-dandár több tucat Hamász fegyverest ölt meg különálló összecsapásokban, valamint tanklövedékekkel.

Gázaváros Sati menekülttáborában az 5. dandár tartalékosai megölték a Hamász több fegyveresét különálló összecsapások során. A katonák továbbá sok fegyvert is lefoglaltak.

A Satiban talált rakétaindítók Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A légierő Gázaváros térségében csapásokat mért terroristákra és több Hamász helyszínre. A vadászgépek páncéltörő rakétakilövő helyeket, alagutak bejáratait, megfigyelőállomásokat és a Hamászhoz tartozó egyéb infrastruktúrákat támadták.

Műszaki hiba: Egy katonai drón az éjszaka lezuhant Sfela régióban, Izrael középső részén. Az incidenst műszaki hiba okozta, a drón maradványait a csapatok begyűjtötték, érzékeny információk kiszivárgásának aggodalma nem áll fenn.

The post Terrortámadások, 2 sérült katona északon, és lezuhant drón first appeared on Új Kelet online.