Avi/ujkelet.live

A háború 116. napja, Szamária: Az izraeli különleges erők kedden razziát tartottak a dzsenini Ibn Szina kórházban (Palesztin Hatóság területe), és megöltek három terroristát. Palesztin jelentések szerint a triót hangtompítós fegyverrel öltek meg, valamint tűzharcról számoltak be az izraeli erők és fegyveres palesztinok között a kórház körül.

Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy likvidáltak egy felfegyverzett Hamász-terrorsejtet, amely az Ibn Szina kórházban rejtőzött, és azt tervezte, hogy rövid időn belül terrortámadást hajt végre.

Az izraeli fedett ügynökök az egészségügyi személyzet tagjainak öltözve

A terroristáknak nem volt idejük reagálni, és körülbelül tíz perc alatt megölték őket. Az erők hajnali 5:40-kor hagyták el a kórházat.

A Sabak belbiztonsági szolgálat, a Jamam terrorelhárító egység és az Izraeli Védelmi Erők közös műveleteként megölték Mohammed Dzsalamnét, a Hamász terroristáját és a dzsenini katonai szárny szóvivőjét, aki az utóbbi időben jelentős terrorista tevékenység előmozdításában vett részt, és a kórházban bujkált. A keresett személynél fegyvert találtak, amit lefoglaltak. A 27 éves terrorista, aki egy ideje a dzsenini menekülttáborban tartózkodott, kapcsolatot tartott a Hamász külföldi főhadiszállásával, és megsérült, amikor egy autóbombás terrortámadást próbált előmozdítani. Ezenkívül Dzsalamne fegyvereket és lőszereket adott át terrorista operatívoknak, hogy lövöldözős terrortámadásokat hajtsanak végre, és az október 7-i események ihlette rajtaütéses terrortámadást tervezett.

A másik két terrorista a Palesztin Iszlám Dzsihád helyi ágához tartozott.

A biztonsági szervezetek egyik magas rangú tisztviselője kijelentette: ,,Júdeában és Szamáriában nincsenek menedékvárosok, és nem is lesznek – ezt minden terrorista jobb ha tudja. Az Izraeli Védelmi Erők keze és a biztonsági szervezetek mindenkit elérnek.”

The post Faudába illő: Kórházban likvidált a hadsereg egy terrorsejtet Dzseninben- videó first appeared on Új Kelet online.