Avi/ujkelet.live

A háború 116. napja: Az Izraeli Védelmi Erők délelőtt tájékoztatót adott a Gázai övezetben harcoló csapatok elmúlt nap folyamán végrehajtott műveleteiről.

A hadosztály 401. páncélos dandárja az elmúlt 24 órában több mint 15 Hamász-operatívot ölt meg Gáza északi részén.

Az egyik razzia során a csapatok letartóztatták a Palesztin Iszlám Dzsihád 10 terroristájat, akik egy iskolában rejtőztek, és öt rakétát találtak a területen, kilövésre előkészítve.

A Sati menekülttábor szélén bevetett 5. dandár tartalékosai légi támogatással további fegyvereseket öltek meg, és Hamászhoz tartozó fegyvereket lokalizáltak.

Gáza középső részén a Nahal-dandár egy órán belül több mint 10 fegyverest ölt meg, majd később továbbiakat ugyanazon a területen.

Eközben a dél-gázai Khan Juneszben, a hadsereg folytatja az előrenyomulást a Hamász ellen a város nyugati részén.

Az egyik incidensben az Ejtőernyős-dandár azonosított egy hamászos terroristát csatlakozni egy terrorsejthez, majd légicsapást irányított rájuk. Egy másik incidens során a légierő csapást mért egy épületre, amelyet egy Hamász-sejt használt, hogy lesből támadjon a csapatokra.

Razzia: A hadsereg később a nap folyamán közölte, hogy a 7. páncélosdandár csapatai rajtaütést tartottak a Palesztin Iszlám Dzsihád fegyvergyártó üzemében Khan Junesz nyugati részén.

A helyszínen a csapatok megsemmisítettek egy lövedékek gyártására használt esztergagépet, több nagy hatótávolságú rakétát, páncéltörő rakétát és aknát, valamint az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetének, az UNRWA-logójával ellátott zsákokban tárolt robbanóeszközöket.

A helyszínen talált alagúthálózatot szintén lerombolták a csapatok.

Északi front: Izraeli vadászgépek az éjszaka csapásokat hajtottak végre a szíriai hadsereg posztjai ellen a dél-szíriai Daraa régióban, válaszul a Golán-fennsíkra irányított rakétatámadásért.

Reggel számos rakétát lőttek ki Libanonból Menara és Kfar Juval térületére. A lövedékek nyílt területen landoltak, sérülés nem történt.

A hadsereg továbbá közölte, hogy területeket ágyúzott Dél-Libanonban, feltehetően megelőző intézkedésként.

The post Harcok és robbanóeszközök UNRWA-zsákokban a Gázai övezetben first appeared on Új Kelet online.