Avi/ujkelet.live

Szerda reggel közzétették a dzsenini Ibn Szina kórház (Palesztin Hatóság területe) tegnapi biztonsági kamera felvételét, melyen a Jamam terrorelhárító egység és a Sabak belbiztonsági szolgálat fedett ügynökei láthatóak, amint belépnek az épületbe, az egyik tolószékben kísérőivel valamint nők hidzsabban.

Aztán egyszerre a tolószékes harcos felugrik a székből, fegyvert húz elő társaival, és belépnek a szobába, ahol a likvidálás célpontjai tartózkodtak.

A terroristáknak, akiket hangtompítós fegyverrel öltek meg, nem volt idejük reagálni, és az akció körülbelül tíz perc alatt véget ért. Az erők hajnali 5:40-kor hagyták el a kórházat.

A Sabak belbiztonsági szolgálat, a Jamam terrorelhárító egység és az Izraeli Védelmi Erők közös műveleteként megölték Mohammed Dzsalamnét, a Hamász terroristáját és a dzsenini katonai szárny szóvivőjét, aki az utóbbi időben jelentős terrorista tevékenység előmozdításában vett részt, és a kórházban bujkált. A keresett személynél fegyvert találtak, amit lefoglaltak. A 27 éves terrorista, aki egy ideje a dzsenini menekülttáborban tartózkodott, kapcsolatot tartott a Hamász külföldi főhadiszállásával, és megsérült, amikor egy autóbombás terrortámadást próbált előmozdítani. Ezenkívül Dzsalamne fegyvereket és lőszereket adott át terrorista operatívoknak, hogy lövöldözős terrortámadásokat hajtsanak végre, és az október 7-i események ihlette rajtaütéses terrortámadást tervezett.

A másik két terrorista a Palesztin Iszlám Dzsihád helyi ágához tartozott.

A biztonsági szervezetek egyik magas rangú tisztviselője kijelentette: ,,Júdeában és Szamáriában nincsenek menedékvárosok, és nem is lesznek – ezt minden terrorista jobb ha tudja. Az Izraeli Védelmi Erők keze és a biztonsági szervezetek mindenkit elérnek.”

The post Új videó a dzsenini kórházban végrehajtott Faudába illő likvidálásról first appeared on Új Kelet online.