Avi/ujkelet.live

A háború 119. napja: Az Izraeli Védelmi Erők este közölte, hogy a Nyíl rakétavédelmi rendszer elfogott egy feltehetően Jemenből indított föld-föld rakétát a Vörös-tengeren.

  • Jelenleg a Nyíl 3 Izrael legfejlettebb nagy hatótávolságú rakétavédelmi rendszere, amelynek célja a ballisztikus rakéták elfogása, miközben azok még a Föld légkörén kívül vannak, és a lövedékeket és azok nukleáris, biológiai, vegyi vagy hagyományos robbanófejeit az indítóhelyeikhez közelebb semlegesítik. 
  • Izrael légterét többszintű rakétapajzs védi. A Vaskupola a rövid távról, 40 kilométernél közelebbről érkező rakétákat lövi le, a Dávid Parittyája vagy Varázspálca a közepes hatótávolságú (40-300 km) rakétákat, míg a nagy hatótávolságúakat a Patriot és a Nyíl 2 valamint Nyíl 3 semlegesíti.

Támadások: Az izraeli hadsereg a nap folyamán csapást mért egy terrorsejtre és a Hezbollah terrorszervezet telepeire Libanon déli részén.

A terrorsejtet egy vadászrepülőgép vette célba a dél-libanoni Aitarun faluban. Más vadászrepülőgépek a Hezbollah számos telephelyét bombázták Khiamban, Kanában és Dzsabal Blatban, és a tüzérség területeket ágyúzott Dzsebbaynben, Atta As-Sabban és Aitarunban ,,fenyegetéseket hárítva el”.

Pénteken két rakétát lőttek ki Libanonból Kirjat Smonára, majd egy lövedéket Har Dov területére. A hadsereg ágyúzta a területet, ahonnan a támadásokat végrehajtották.

The post A Nyíl elfogott egy Izrael felé tartó föld-föld rakétát first appeared on Új Kelet online.