SzántóGráf

Harcok, gázolási kísérlet, és összecsapások telepesek és palesztinok között

Avi/ujkelet.live

A háború 130. napja Júdea és Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy egy terrorista megpróbált civileket elgázolni a Gus Ecion-csomópontnál. Az izraeli erők hajtóvadászatot indítottak a terrorista után és lövéseket adtak le rá. A terroristát elfogták és átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra. Az izraeli erők körében sérülés nem történt. A csapatok a terrorista járművének átkutatása során egy kést találtak.

Szamária: A Kan közszolgálati műsorszolgáltató este egy biztonsági forrást idézve arról számolt be, hogy mintegy húsz telepes a keményvonalas Jichar telepről lement a közeli Aszira al-Kiblija palesztin faluba, és köveket dobáltak, felgyújtottak egy palesztin járművet és megpróbáltak felgyújtani egy épületet. A faluban heves összecsapásokra került sor, palesztinok és zsidók kövekkel dobálták egymást. Letartóztatás nem történt.

Később a Kan arról számolt be, hogy zsidók Huwara faluban is felgyújtottak egy járművet.

Déli front: Az elmúlt nap során a 98. hadosztály folytatta műveleteit a dél-gázai Khan Juneszben, a 7. dandár harci csapatai megöltek több mint harminc terroristát, megszilárdították a műveleti irányítást a térségben és rajtaütéseket tartottak terror-infrastruktúrákban.

Khan Junesz nyugati részén az ejtőernyősök megöltek két terroristát, akik a civil lakosság leple alatt próbáltak mozogni. Az egyik terrorista fegyvert szegezett a hadsereg egyik páncélozott járművére, a csapat azonnal reagált és megölte a terroristát.

Ezenkívül Khan Junesz térségében a Határvédelmi Hadtest 414. hírszerzést gyűjtő egységének harcosai számos terroristát azomosítottak, akik motorkerékpáron robbanóeszközöket szállítottak. A harcosok egy drónt küldtek a terrorsejtre, hogy likvidálja:

A hadsereg továbbá csapást mért hamászos terroristák otthonában lévő két fegyverraktárra.

Mindeközben Gáza középső részén a Nahal-dandár megölt mintegy tíz terroristát az elmúlt nap során, beleértve egy terrorsejtet, mely páncéltörő rakétatámadásra készüt.

Videó: Palesztin menekültek ezrei költöztek Rafahból a Gázai övezet középső részére tegnap a térségben végrehajtott túszmentési akció után.

Északi front: Izraeli vadászgépek tegnap este csapást mértek a Hezbollah terrorszervezet posztjaira a dél-libanoni Talluszeh faluban.

Korábban a nap folyamán egy vadászgép lebombázta a terrorszervezet egyik épületét Blidában, míg ágyúzással megsemmisítettek egy megfigyelőállomást Khiamban.

A Hezbollah számos rakétát lőtt ki Izraelre hétfőn is, sérülésről nem érkezett jelentés.

The post Harcok, gázolási kísérlet, és összecsapások telepesek és palesztinok között first appeared on Új Kelet online.

Exit mobile version