SzántóGráf

„Röstellném, ha teljesíthetetlent ígérnék”- interjú Barkai László polgármester jelölttel – egyedül nem megy, kell egy jó csapat – új idők, új szemlélet

 

 

Tősgyökeres miskolci, és a neve sem cseng ismeretlenül a városban. Dr. Barkai László professzor, gyermekgyógyász, gyermektüdőgyógyász, egyetemi tanár. Alig egy hónapja pedig Miskolc egyik független polgármesterjelöltje, akit a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd-Zöldek és a Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület is támogat. Indulásáról, terveiről, az általa megálmodott, elképzelt Miskolcról kérdeztük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden nap. Most, hogy híre, ment a jelölésemnek egyre több baráti biztatást, ötletet és jóleső ajánlást kapok. S persze panasszal is keresnek. Kevés a busz, ritkán jár a villamos. Sötétedéskor félünk az utcán. Bizonyos helyeken kevésnek bizonyul a rendészet hatékonysága. A közterületi kamerák százain túl élőerő kellene a nagy forgalmú csomópontokon. Kevés a bérbe adható önkormányzati lakás. Akadozik a szociális támogatás. Már idáig is volt szerencsém szembesülni a miskolciak elvárásaival, számos sérelmet-panaszt hallgattam meg, de egyszer sem hagyta el a számat az, hogy regnálásom másnapján minden rendben lesz. Felelőtlen ígérgetéseket még több száz szavazat reményében sem tennék. Miközben tudom, elődeim hol a járványhelyzet okozta problémákkal, a nem kielégítő normatívákkal, a kormányzati elvonásokkal, a folyamatos költségvetési hiányokkal küzdöttek, s küzdenek. Választóként, miskolciként magam sem gondoltam volna, hogy akad olyan városvezető, aki szándékosan csökkenti a járatok számát, hogy bosszantsa a lakosságot. Sohasem képzelném el, hogy valaki tudatosan okozzon közlekedési káoszokat, mint mostanában besikerült a Dajka utcai csomópont átkötésekor. Egyébként megjegyzem a városvezetés rugalmasan vette az adást, és megkezdték a hibák felszámolását. Azt vallom, és mindig is ez volt a gyakorlatom, hogy minden rendszert lehet jobbítani, hatékonyabbá tenni. Ha megválasztanak polgármesternek Miskolcot is ebben a szellemben fogom szolgálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version