Avi/ujkelet.live

A háború 298. napja, északi front: Egy harmincas éveiben járó férfi kedden meghalt, miután rakéta csapódott be a ház kertjében, HaGosrim kibucban. A mentősök válságos állapotban találtak a repeszektől megsérült férfira, és a sikertelen újraélesztési erőfeszítések után kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani. Ő a 45. halálos áldozat északon, a háború kitörése óta.

A libanoni rakétatámadás aktiválta a szirénákat Kirjat Smonában és Felső-Galilea közösségeiben. Az Izraeli Védelmi Erők tíz rakétaindítást azonosított Libanonból, többségét elfogták a légvédelmi rendszerek, azonban egy becsapódott HaGosrim kibucban. A tüzérség válaszul ágyúzta a rakétatámadás forrását.

Izraeli vadászgépek a nap folyamán a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúráját támadták a dél-libanoni Dzsebchitben.

Tegnap éjszaka a légierő és a tüzérség mintegy tíz, Hezbollah terrorszervezethez tartozó terrorcélpontot támadtak hét különböző helyszínen Dél-Libanonban.

A művelet során likvidálták a Hezbollah egyik terroristáját Beit Lifben, valamint megsemmítettek egy fegyverraktárat, terror-infrastruktúrákat, katonai épületeket és egy rakétaindítót, melyet a Hezbollah használt Dél-Libanonban.

Ezek a támadások nem a szombati rakétatámadás megtorlásai, melyben tizenkét gyerek meghalt Madzsdal Samszban.

A Hezbollah egyik vezető forrása azt nyilatkozta az Al Dzsazírának, hogy a terrorszervezet komolyan veszi Izrael fenyegetéseit, és minden eszközzel készül rá. A forrás hozzátette: Az Izrael által használt kifejezés, ,,súlyos és korlátozott csapás, nem érdekeli őket, ,,mert agresszióról van szó, függetlenül annak kiterjedésétől”.

A Hezbollah forrása hozzátette, hogy a Libanonba érkezett küldöttek azt javasolták a szervezetnek, hogy ne reagáljon az izraeli támadásra, de a szervezet közölte velük: minden izraeli agresszióra mindenképpen reagálni fognak. A forrás jelezte, hogy a szervezet képes katonai létesítmények súlyos és erőteljes megtámadására Haifán, a Golánon és Ramad Davidban, és a Hezbollah főhadiszállása dönt a válaszadás formájáról és terjedelméről.

The post 1 halottja van a libanoni rakétatámadásnak first appeared on Új Kelet Live.