Hangyaírtás magasfokon – fillérekért

Ezek a csináld magad megoldások az általános háztartási alapanyagok felhasználásával száműzik a hangyákat örökre otthonodból! Mutatjuk, hogyan készülnek a legjobb házi készítésű hangyairtók!

A 6 legjobb házi készítésű, filléres hangyairtó, ami valóban működik – durva vegyszerek nélkül© Pexels/Syed Rajeeb

Senki sem szereti a hangyákat otthonában. Fajtájuktól függően lehet, hogy egyszerűen csak zavaróak, de akár rendkívül kártékonyak is lehetnek. De nem minden nem kívánt látogatót kell erős vegyszerekkel kiüldözni. A szakértők szerint számos házi készítésű hangyairtó létezik, amelyek megállíthatják ezeket a nem kívánt betolakodókat, és további bónuszként valószínűleg minden hozzávaló már eleve a spájzban is van!

Fő a biztonság!

Mielőtt belevágunk, fontos megjegyezni, hogy a természetes nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem mérgező vagy teljesen biztonságos. Például a különböző illóolajok vagy a bórax káros is lehet, ha például a háziállatok lenyelik. Ezenkívül érdemes körültekintőnek lenni azzal kapcsolatban, hogy hol használjuk ezeket a házi készítésű megoldásokat, mivel egyes összetevők károsíthatnak bizonyos felületeket. Nem ajánlott például citromot vagy ecetet használni a gránit munkalapokon. Először minden spray-t vagy oldatot egy kicsi vagy nem feltűnő területen próbálj ki, és mindig tartsd ezeket a házi készítésű hangyaölőket gyermekektől és háziállatoktól távol.

Mutatjuk, melyek a legjobb házi készítésű hangyairtók!© Pexels/Edwin Rucci

Tippek hangyák ellen

Természetesen a legjobb módszer az, ha megakadályozzuk, hogy a hangyák betörjenek otthonunkba. Bár nem mindig lehetséges, néhány dolgot megtehetünk, hogy távol tartsuk ezeket a rovarokat otthonunktól, mielőtt problémássá válnának.

Tartsd be a rendszeres takarítási ütemtervet: A hangyák vonzódnak a táplálékforrásokhoz, így a konyha elsőszámú gyülekezőhely a hangyák számára. Szüntesd meg őket azzal, hogy rendszeresen takarítod otthonodat, különösen a konyhádat.

Zárd le a repedéseket vagy réseket: A ház alapjain lévő repedések vagy a külső burkolatok hézagai éppen elég helyet hagyhatnak a hangyák számára, hogy bejussanak. Ha teheted, zárd le ezeket, hogy elkerüld a hangyák rohamát.

Cseréld a sérült nyílászárókat: Az ablakokat, ajtókat jó dolog kinyitni, ha kint szép az idő, és kell is, de nem jó, ha zárt állapotukban is utat engednek a betolakodóknak. Rendszeresen ellenőrizd az ajtó- és ablakkereteket, hogy nincs-e rajtuk kopás vagy nagyobb sérülés, és szükség esetén cseréld ki őket.

Galériánkban pedig megtalálható a 6 legjobb házi készítésű hangyairtó receptje!

Forrás