Avi/ujkelet.live

A háború 304. napja: A halálos késes támadást elkövető terrorista, a 35 éves egyedülálló Amar Odeh, mindössze öt nappal a terrortámadás előtt szabadult a Palesztin Hatóság őrizetéből, jelentette tegnap az izraeli média.

Odeh-t a Palesztin Hatóság letartóztatta, miután Mahmúd Abbász elleni bejegyzéseket tett közzé, és kifejezte azon szándékát, hogy terrortámadásokat hajt végre izraeliek ellen. Ennek ellenére múlt kedden szabadon engedték.

Biztonsági források azt mondták, hogy a terrorista büntetett előéletű, és a palesztin biztonsági szervezek legalább háromszor letartóztatták vagyon elleni bűncselekmények és egy palesztin gyermek meggyilkolásában való részvétel gyanúja miatt. Megjegyezték azonban, hogy nem volt ismert terror háttere.

Az izraeli erők tegnap kora délután bevonultak Szalfit palesztin városba, hogy feltérképezzék a romboláshoz a terrorista házát.

Odeh a feltételezések szerint a múlt héten illegálisan jutott be Izraelbe, valószínűleg a Hizma ellenőrzőponton keresztül, mely Jeruzsálem külvárosában van. Holonba érkezésének oka máig tisztázatlan.

A terrorista halálra késelte tegnap reggel egy holoni park bejáratánál a 66 éves Rina Danivot, aki 68 éves férjével, Simonnal végezte reggeli edzését. Simon közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

A terrorista ezt követően a közeli benzinkúthoz ment, ahol halálosan megsebesítette a 77 éves Avraham Szoumichit.

A terrorista utolsó áldozata a 26 éves Jákov Libertov volt, aki a kutyáját sétáltatta egy buszparkolónál. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A terroristát egy rendőr lelőtte és súlyosan megsebesítette, a kórházban belehalt sérüléseibe.

The post A palesztin biztonsági erők elengedték, 5 nappal később terrortámadást hajtott végre first appeared on Új Kelet Live.