Avi/ujkelet.live

A háború 325. napja, déli front: Tegnap este a Hamász terrorszervezet rakétát lőtt ki egy iskola közelében a dél-gázai Khan Juneszben a közép-izraeli Rison Lecion felé. A 98. hadosztály azonosította a rakétaindítás forrását és légicsapást irányítva megsemmítette a támadáshoz használt rakétavetőt valamint egy mellette lévő másik terror-infrastruktúrát.

Miután csapást mértek a rakétaindítóra, másodlagos robbanásokat azonosítottak, ami arra utalt, hogy voltak még benne rakéták.

Mindeközben Khan Juneszben és Deir al-Balach külvárosában a 98. hadosztály az elmúlt nap során megölt több tucat terroristát és fegyvereket talált. A csapatok drónnal megöltek egy terroristát, aki páncéltörő rakétát lőtt ki az erőkre, a katonák körében sérülés nem történt.

Légicsapások a Gázai övezetben:

A 162. hadosztály a dél-gázai Rafah Tel Szultán negyedében szintén megölt több tucat terroristát, terror-infrastruktúrákat semmisített meg és sok fegyvert talált.

A 252. hadosztály a Gázai övezet középső részén, a Netzarim-folyosón folytatja a terror-infrastruktúrák lerombolását, terroristákat likvidál és alagutakat valamint fegyvereket lokalizál. Több különböző támadás során a harcosok tanktűzzel likvidáltak számos terrorsejtet, akik veszélyt jelentettek a térségben bevetett erőkre.


Északi front: A libanoni média kora délután egy járműre mért izraeli dróncsapásról számolt be Szidon Aabra külvárosában.

A riportok szerint a támadás célpontja egy hamászos terrorista volt, Nidal Hlehil, aki súlyos megsérült.


Iráni narratíva: Irán azt állítja, hogy Izrael elrettentő ereje elveszett, és a térség stratégiai egyensúlya most neki kedvezőtlen módon tolódott el, és kijelentette, hogy a Hezbollah terrorszervezet vasárnapi támadása védtelenül érte Izraelt, annak ellenére, hogy Jeruzsálem szerint a megelőző csapása többnyire meghiúsította a támadást.

„Az olyan államok átfogó támogatása ellenére, mint az Egyesült Államok, Izrael nem tudta megjósolni az ellenállás korlátozott és irányított válaszának idejét és helyét. Izrael elvesztette elrettentő erejét” – írta Nasszer Kanaani, az iráni külügyminisztérium szóvivője X-en.

Kanaani hozzátette, hogy Izraelnek „most meg kell védenie magát a megszállt területein”, és „a stratégiai egyensúlyok alapvetően megváltoztak”, méghozzá Izrael kárára.


Muníció: Ötszáz szállítógép és 107 hajó több mint 50 ezer tonna fegyvert és katonai felszerelést szállított az Egyesült Államokból Izraelbe a háború kezdete óta, közölte a védelmi minisztérium hétfőn.

A háború kezdete óta Izraelnek szállított katonai felszerelések között voltak ,,páncélozott járművek, lőszerek, tölténytárak, egyéni védőfelszerelések és orvosi felszerelések”. A közlemény szerint a szállítmányok ,,döntő fontosságúak az Izraeli Védelmi Erők műveleti képességeinek fenntartásához a folyamatban lévő háború alatt”.

The post Harcok és likvidálás a frontokon, muníció és Irán first appeared on Új Kelet Live.